I Computing, Vad är församlingen?

Computer församling avser byggandet av ett datasystem, antingen på specifikationerna för en tillverkare eller köpare. I det förra fallet datorer sätts ihop med förkonfigurerade delar och säljs i massor till en allmän marknad. I det senare fallet en kund kan välja vilka hårdvara kommer att ingå, antingen bygga upp datasystem från moderkortet upp, eller helt enkelt välja mellan olika alternativ.

Dator montering är mycket lättare idag än den var tidigare. Många funktioner som nu är inbyggda i moderkort en gång var separata komponenter som behövs inte bara församling i systemet, men manuell konfiguration av minne adress och IRQ-tilldelning. I den händelse detta inte gjorts på rätt sätt hård-och mjukvara konflikter skulle uppstå som skulle kunna krascha systemet eller inaktivera komponenter.

En annan funktion som underlättar dator församling idag är färgkodade moderkort och hamnar. Detta gör det mycket enkelt att köpa kompatibla komponenter och sätta ihop din egen dator system med grundläggande kunskaper. Med detta sagt, hårdvaran marknaden är mycket konkurrensutsatt och tid sparas i monteringen kommer sannolikt att användas forska de bästa produkterna att köpa för systemet.

För den oinvigde finns en svindlande mängd alternativ när man överväger montering av dina egna datorsystem. Datorn-processor (CPU) kommer att diktera vilka moderkort kommer att vara kompatibel. Bland potentiella moderkort kommer det att finnas andra faktorer, såsom typ och mängd av Random Access Memory (RAM) i styrelsen stöder busshastighet, BIOS-chip typ, grafik gränssnitt, hård gränssnitt driva, och så vidare. Välja varje komponent i systemet kommer att innebära en unik uppsättning beslut.

För dem med tid och intresse, montering din egen dator kan spara stora pengar samtidigt som det ger en utmärkt dator med top-notch delar. Men många är inte i stånd att investera den tid och kanske föredrar att helt enkelt skräddarsy en tillförlitlig, färdiga system och har någon annan göra monteringen.

Företag som Gateway ™ och Dell ™ ger konsumenterna ett bassystem som köparen kan välja hårdvara och uppgradering av programvara från en meny med val. På detta sätt varje system är anpassat till kunden som inte är tvungen att köpa mer eller mindre än han eller hon behöver eller vill. Kunden är också förskonade montering och potentiella huvudvärk, eftersom systemet är redo att starta upp med utprovad hårdvara och mjukvara förinstallerad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.