Hur väljer jag de bästa modem?

att välja den bästa modem, är det första steget att identifiera dina behov. Är du inrätta ett hemmanätverk för att dela ett Internetkonto mellan skrivbordet och bärbara datorer? Kanske du letar efter cellulära bredband för din mobil, eller kanske du vill uppgradera ditt trådlösa nätverk från 802. 11g till 802. 11n?

Det finns flera typer av modem som finns idag för marknadens olika nätverksbehov. Modem kan först kategoriseras av typ av tjänst de stöder, kan andra överväganden följa, t. ex. om modemet kommer att vara interna eller externa och vilka funktioner den stöder. Trots mångfalden av modem tillgängliga för begränsa de val är inte så svårt.

externa modem för att starta en hem-eller kontorsnätverk: Modem är tillverkade för att följa standard protokoll som reglerar den typ av nätverkstjänster enheten stöder. Enkelt uttryckt, om du har en Digital Subscriber Line (DSL) tjänsten behöver du ett DSL-modem. Kabel Internet-abonnenter behöver ett kabelmodem, och fiberoptiska abonnenter, en fiberoptisk modem. I vissa fall kan ett modem kommer att tillverkas för att stödja mer än en typ av tillgång, till exempel DSL och kabel.

Om du vill dela en Internetanslutning mellan flera datorer, ett nätverk nav krävs tillsammans med en router. En hubb gör att modemet tillgång till flera datorer och en router hanterar trafiken på det lokala nätverket. Att köpa ett modem med en inbyggd hubb och router förenklar nätverk. Modemet kan vara trådbundet eller trådlöst, men ännu ett trådlöst modem kommer att ha minst en Ethernet-port, och oftast fyra.

Om du köper ett trådlöst modem, måste varje dator du ansluter till enheten har ett trådlöst nätverkskort installerat som stödjer ett gemensamt trådlöst protokoll, t. ex. 802. 11n eller äldre 802. 11g. Att få ett modem som stöder alla närvarande används protokoll som kommer att rädda dig från att behöva uppgradera äldre nätverkskort.

Mobil bredbandstjänster: Om intresserad av en mobiltelefonnätet Internet är den första uppgiften att besluta om en bärare. Cellular modem är märkta för varje flygbolag och kan inte bytas ut. Detta gör shopping för ett mobilmodem ganska lätt, eftersom transportören levererar ett urval av kompatibla enheter. Mobiltelefonnätet kan vara interna, men oftare framställs som USB donglar eller för att passa i ExpressCard ™-plats på maskinen.

Mobil bredbandstekniken utvecklas så snabbt och förbättra, skapa nya standarder och protokoll för att tävla om den stora marknaden för mobil kommunikation. Cellular modem som stödjer "gårdagens" teknik kommer att vara billigare än de som stödde "morgondagens" normer. Eftersom nyare teknik i allmänhet uppnå högre hastigheter med mindre energiförbrukning, är det oftast värt att investera i en modell som har stöd för att bryta normer. Med detta sagt, att läsa konsumenten recensioner innan de köper är alltid en bra idé, eftersom fel kan vara en faktor för att bryta maskinvaruenheter.

När du köper någon typ av modem glöm inte att läsa systemkraven, eftersom vissa modeller kan endast stödja enskilda operativsystem. För mobila användare har ExpressCard-kortplats gått igenom många iterationer, så se till att gällande specifikation av önskad modem matchar din mobil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.