Hur ska jag starta om en dator?

Det kan bli nödvändigt att starta en dator när ett program hänger sig eller som en del av en programvara instillation. Du kan antingen starta en dator med en hård omstart eller en mjuk omstart. Hård omstarter hänvisa till att ta bort ström från datasystemet, antingen genom att trycka på strömbrytaren eller koppla den. En mjuk omstart, även känd som varm startar om, gör datorn att stänga av och starta som programvaran för avsikt att.

Det säkraste sättet att starta en dator är en mjuk omstart. Mjuk pånyttfödd använda datorns mjukvara stänga av systemet och låta alla processer stänga ordentligt. Detta kan göras genom att klicka på huvudmenyn och välja stänga alternativet. När datorn stängs av, använda strömbrytaren för att slå på datorn igen. Detta alternativ kan också återställa datorn och lösa mindre buggar.

När du klickar på huvudmenyn kan du också hitta alternativ för att starta om datorn. Återstart alternativet anger om datorn för att gå igenom avstängningen och sedan tillbaka makten upp igen. Starta om datorn används ofta när du installerar ny programvara. Starta om datorn, välj starta alternativ i huvudmenyn istället för avstängning alternativ.

Om en dator låser sig, kan det bli nödvändigt att starta en dator med hjälp av kortkommandon. Trycka på vissa tangenter samtidigt kommer antingen att få upp en viss meny eller starta om datorn, beroende på typ, modell och ålder av systemet. Om menyn kommer upp, hittar du alternativ för att stänga av eller starta om systemet. Tangentkombinationen för datorer avsedda för Windows är Control, Alternate, Radera (Ctrl-Alt-Del). Datorer avsedda för Macintosh (Mac) operativsystem har flera tangentkombinationer som kan stänga av eller starta om datorn, så kolla med felsökningsschema.

Det enklaste, men inte alltid säkraste, sättet att starta en dator är att trycka på strömbrytaren, vänta 30-45 sekunder och sedan slå på den genom att trycka på knappen igen. Användare med tidigare modeller kommer att finna att deras dator kommer att stängas av omedelbart. Nyare modeller tar sig tid att stänga ner systemet ordentligt. I det andra fallet att hålla strömbrytaren intryckt kommer avbröt avslutningsprocessen och tvinga datorn att stänga av. Med hjälp av denna metod för att starta en dator kan skada systemet och att du förlorar ditt arbete, så använd detta alternativ sparsamt.

Du kan även starta en dator genom att koppla ut-också en farlig alternativ. För att göra detta, koppla ur datorn från vägg eller elektriska band. Inkoppling ut kommer systemet att stänga av datorn oavsett vilka processer som körs. Detta kan också leda till att du förlorar jobbet eller skada systemet. Därför bör denna metod för omstart en dator också användas sparsamt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.