Hur kan jag skapa min egen hemsida?

Skapa din egen hemsida kan vara användbara för en rad syften. Oavsett om det är att dela med dig av dina kunskaper om ett visst ämne, starta ett online-verksamhet, främja ett samhälle, eller bara behålla en online tidning över dina aktiviteter, har en sida kommer du att göra ditt innehåll tillgängligt från vilken uppkopplad dator. Det kan också teoretiskt kan du ha en större publik för dina idéer än du någonsin skulle få annars. Om du har bra idéer eller synpunkter att dela, kan du dela dem med så många som några tiotal personer under dagen, om du har tur. Med en webbplats kan du dela dem med hundratals eller tusentals.

Kanske det enklaste sättet att skapa din egen webbplats är att använda en online-verktyg tomt skapande. Dessa tjänster ger ofta intuitiva gränssnitt för att lägga till text, bilder, länkar och andra bitar av innehåll till en webbsida. Många av dessa verktyg har en WYSIWYG-plattform webbdesign, vilket betyder "Vad du ser är vad du får"-vad du skapar i konstruktionen gränssnittet är vad besökarna kommer att se.

Om du vill ha fler alternativ och funktioner på din webbplats, samt din egen dedikerade webb-adress, måste du skapa sidor i HTML, registrera ett webbdomän, och få ett hosting-server för att ladda upp din sidor till. Webbdomäner kan registreras vid ett antal ombud-Godaddy. com är en populär en. Sök efter "hosting" eller "billig hosting" för att hitta tusentals tillgängliga webbhotell. Som en tumregel, om du betalar mer än ca $ 10 dollar (USD) per månad för hosting för en lite trafik webbplats, du betalar alldeles för mycket. Många företag erbjuder utrymme för ännu mindre.

För att skapa HTML, kan du skriva det från början i notepad, eller använda en WYSIWYG-program. HTML är inte ett programmeringsspråk i sig, och som sådan är mycket lättare att använda än sann programmeringsspråk. Du kan lära dig grundläggande HTML på mindre än en timme och börjar använda det för att skapa din alldeles egna webbsidor.

När du har skapat dina sidor måste de laddas upp till din server. Du kommer att få ett användarnamn och lösenord från din värd när du registrerar dig med dem. Du kan använda dessa i ett program som heter en FTP-program för att ansluta din dator till servern och sedan skicka den fullständiga sidor från dator till servern. När laddade kommer din webbplats att synas på webben för alla att njuta av. Inom några dagar kommer sidor med inkommande länkar indexeras av stora sökmotorer och börja visas i sökresultaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.