Hur kan jag rengöra en laptop skärm?

Det finns flera sätt att rengöra en laptop skärmen med hemgjorda lösningar, speciella trasor, och träffar runt huset. Det är viktigt att använda rätt teknik för att förhindra skador på skärmen. Flytande kristaller (LCD-skärmar) är lätt repas, och viss försiktighet är nödvändigt för att hålla skärmen i toppskick.

En absorberande bomullsduk bör användas för att rengöra en laptop skärm, och aldrig en polyester blandning. Polyester innehåller filament som kan repa den känsliga LCD-monitorn. Pappershanddukar, servetter, och vävnader bör också undvikas, eftersom de innehåller träfibrer som kan skada skärmen. Microfiber dukar är det bästa valet, om möjligt, och säkra att använda på nästan alla ytor. Om inte hittar microfiber, en bit av en gammal bomull t-shirt kan användas på ett säkert sätt.

Skapa en hemmagjord lösning för att rengöra en laptop skärm genom att kombinera lika delar isopropylalkohol och destillerat vatten. Använd inte kranvatten, eftersom den innehåller mineral som kan ge stryk och att se på datorskärmen. Först stänger du av datorn och torka av skärmen med en torr trasa för att avlägsna damm och skräp. Sedan blöta en andra duk i alkohol-lösning, och vrida ur ordentligt. Använd inte en mättad trasa, eller lösningen får dropp i andra delar av datorn och orsaka skador.

Torka laptop skärm försiktigt, går i en riktning, tills hela ytan har rengjorts. Gnugga inte, eftersom detta kan repa skärmen eller orsaka mörka fläckar dyka upp, även när du använder en mjuk trasa. Torka av med en torr trasa för att avlägsna överflödig vätska från dataskärmen. Förvara all överbliven lösning i ett lock plastbehållare eller sprayflaska. Om du använder en sprayflaska, kom ihåg att aldrig spraya skärmen med lösningen direkt.

För att rengöra en laptop skärm utan att använda flytande, kan antistatisk duk att köpa på många datorer, hårdvara och kontor butiker leverans, eller beställas på nätet. Dessa dukar är oftast rekommenderas av laptop tillverkarna som ett säkert och enkelt sätt att rengöra laptop skärmar. De kommer att ta bort damm, smuts och fingeravtryck med lätthet, utan strimmor eller repor ytor.

Microfiber dukar dränkta i en färdiga lösning kan också köpas för att rengöra en laptop skärm. Dessa är ofta dyra och innehåller inget annat än alkohol och vatten lösning som beskrivs ovan. De erbjuder ett bekvämt sätt att rengöra LCD-skärmar, men om budgeten är ett problem och gör din egen renare rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.