Hur kan jag övervaka nätverkstrafik?

nätverkstrafiken är en term som används för att förklara aktiviteten på ett datornätverk. När datorerna är anslutna till varandra i ett nätverk, data skickas fram och tillbaka i datapaket. Nätverk verksamhet eller trafik är baserad på den volym av datapaket i systemet, till tiden kunna erbjuda det, och en utvärdering av eventuella flaskhalsar i systemet.

Som datasystemen blev mer befästa i verksamheten, utökat antalet datorer i ett nätverk. Nätverk ingenjörer och andra professionella ägna sin tid och ansträngningar för att säkerställa att nätverket kan stödja både den nuvarande och framtida trafik. Personal förväntningarna ökat och det har blivit allt viktigare att övervaka nätverkstrafik och hålla systemet verkar inom en idealisk effekten.

Den stora majoriteten av servrar och switchar kommer med en trafikövervakning programvara. Denna programvara har ständigt, och håller en logg över alla datapaket, inklusive källa till ursprung, destination, leveranstid och resvägen. En annan funktion som ofta ingår i denna typ av programvara är säkerhetsprotokoll. Ett nätverk sniffer är ett datorprogram som har åtkomst till nätet och läser data-paket som reser inom nätverket. Den programvara som övervakar nätverkstrafiken kan konfigureras för att identifiera denna typ av program och larma lämpliga personer.

En annan metod för övervakning av nätverkstrafik är att ha en verksamhet analytiker som ansvarar för den dagliga förvaltningen av nätet. Denna person kan vara ansvarig för att titta på trafiken indikatorerna, utvärdera alla flaskhalsar eller problem och lösa dem. Detta är ytterligare ett omkostnadspålägg, men kan vara motiverad för en mycket känslig nätverk eller perioder topp, där systemet måste prestera optimala nivåer.

De grundläggande verktyg som erbjuds med en nätverks-switch kan konfigureras att skicka automatiska e-post eller meddelanden när trafiken når vissa värden eller toleranser. Denna metod är bäst utnyttjas för ett mycket litet nätverk, där kostnaderna för specialiserad programvara för att övervaka nätverkstrafik är inte motiverat. Vid mottagandet av anmälan bör nätverkets anställde att ha protokoll som bestämmer vad nästa kurs av handling ska vara.

De verktyg som används för att övervaka trafiken förändras ständigt och som förfinats för att ge en högre grad av detaljer och noggrannhet. Det är viktigt att notera att utan dessa verktyg är det enda sättet att veta när det är problem med nätanvändaren klagomål. Denna metod är den minst effektiva, eftersom det inte ger någon inblick i kärnfrågan. Det är också mycket subjektivt, baserat på personliga preferenser och tryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.