Hur gör jag uppgraderar datorns RAM?

När en dator som kör långsamt är det sannolikt i behov av mer minne, eller RAM. Datorer säljs med ungefär en fjärdedel av datorns RAM de kan stödja. Uppgradering av datorns RAM kan utföras av en nybörjare, eftersom det inte kräver några tekniska kunskaper. Allt som behövs är en RAM-modul som är specifika för din dator, en antistatisk handledsrem och en skruvmejsel.

Det första steget i att uppgradera datorns RAM-minne är att lära sig vilken typ av modul som behövs, sedan köpa den. Du kan lära dig vilken typ av datorns RAM du behöver genom att titta i datorn manuellt. Om du inte längre har manual till hands, kan du kontrollera online på Crucial eller Kingston webbplatser.

Stäng av datorn och koppla ur elnätet. Använd ett icke-magnetiskt skruvmejsel för att lossa skruvarna och öppna datorn fallet. Även om det inte är garanterat att hända, en magnetisk skruvmejsel kan förstöra känsliga komponenter i datorn. Det är inte värt risken. Om en skruv dras till toppen av skruvmejsel är det magnetiska.

Innan du installerar datorn RAM, måste du jorda dig med ett antistatiskt armband. Detta kommer att förhindra eventuell statisk elektricitet du producerar, från att fullgöra och att datorn skadas kretsar. Linda antistatiskt armband runt handleden och anslut den andra änden till datorn fallet. Antistatiskt band säljs till någon butik som säljer datorkomponenter.

Kontrollera din dator instruktionsbok eller Crucial eller Kingston webbplatser för att bestämma i vilken ordning att fylla RAM uttag i, eftersom beslutet varierar med dator varumärke . Om det är isatt i fel ordning, kanske datorn inte känner av till RAM. Om det är nödvändigt att ta bort en RAM-modul, tryck nedåt på klipp finns på varje sida av uttaget.

Håll det nya RAM-modulen med tunna kanter. Håll ner klippen på sidorna av modulen uttag och sätt i datorns RAM genom att passa in indrag på modulen med extrudering på uttaget. Tryck RAM-modulen tills det klickar.

Sätt tillbaka locket på datorn ärendet. Anslut datorn i till eluttaget och makt upp. Om den nya datorns RAM är korrekt installerad kommer den att registrera sig på skärmen. Om den inte erkändes, måste du ange CMOS setup program och tala om vad datorn ska leta efter. Detta görs genom att följa anvisningarna som visas på skärmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.