Hur gör jag uppgraderar Laptop Memory?

Det är mycket lättare än de flesta människor förväntar sig att uppgradera bärbara minne, och de flesta människor med lite tekniska kunskaper kan lätt göra det på egen hand. För dem som inte kan, eller inte känner sig bekväma att öppna sina datorer, nästan varje stad har en mängd små datorer teknisk support personer som kan hjälpa för en blygsam avgift. Med ett brett utbud av online leverantörer av minne, är det mycket enklare och billigare att uppgradera bärbara minne nu än den någonsin har varit tidigare.

Första steget för att uppgradera är att avgöra vilken typ av minne du behöver för din bärbar dator och hur mycket du vill. Minne har olika egenskaper, och fel minne kan inte förenas med en dator. Du behöver se till att den har rätt antal stift som passar din dator, och du vill få minne med en hastighet din bärbara dator kan utnyttja.

Ett antal nätbutiker finns som kan hjälpa dig att avgöra vad minne passar din bärbara dator, där du helt enkelt ska skriva in modellen på din dator, och visas dina olika alternativ. Du kommer även att ta reda på det maximala mängden minne som din dator kan stödja. Detta är användbart, eftersom du inte vill beställa mer minne än datorn kan hantera, eftersom det helt enkelt kommer vara avfall.

När du har beställt minne och det kommer, kan du ta din laptop i en butik, eller också försöker utföra installationen själv. De flesta butiker tar ut runt $ 50 US dollar (USD) för att uppgradera bärbara minnet, men detta kan vara något mer eller mindre beroende på butik. Vissa butiker kräver att du köper minnet genom dem så att de kan fylla minnet, och även om det kan kosta mer, bör du titta närmare på om de inkluderar fri installation och om detta uppväger de ökade kostnaderna.

Om du väljer att uppgradera på egen hand, måste du hitta instruktioner om hur du öppnar datorn för att installera minne. I instruktionsboken som följde med datorn ska ha ett särskilt avsnitt ägnas åt att hjälpa dig att utföra en uppgradering. Vanligtvis kommer du att ta ur batteriet och dra ur datorn och sedan öppna ett minne täcka. Minnet omfattar ibland under batterifacket, och ibland är helt enkelt på baksidan av datorn. Vissa bärbara datorer kan kräva att du lyfta tangentbordet och faktiskt flytta komponenter runt för att komma till minnet, och i detta fall kan det vara lättare att anlita en professionell för att utföra installationen.

Många tycker när de försöker att uppgradera bärbara minne på egen hand att minnet inte visar upp när de startar upp datorn. Ofta beror detta på otillräcklig kraft utövades då placerar minnet i sina tider. Det kräver ett överraskande av jämnt fördelad kraft för att få minnet att låsa i korrekt, och något mindre kommer att göra minnet verkar som om det är på plats, men faktum är att anslutningen inte till fullo har gjorts. Om detta inträffar, öppna datorn, ta bort minnet och försöka placera in den med lite mer långsam, stadig kraft. Om detta fortfarande inte fungerar kanske du måste hitta en professionell för att uppgradera laptop minne för dig, eller det kan vara att du har fel typ av minne, och du bör dubbelkolla att den typ av minne du har är kompatibel med datorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.