Hur avaktiverar jag min pekplatta?

En pekplattan är en liten, strålningskänslig yta inbyggd i en bärbar dator där ett finger känga kommer att styra flödet av ett muspekaren. Några desktop tangentbord har också en inbyggd pekplatta. En klapp på knappsatsen fungerar som ett klick, och en dubbel-kran, som en dubbel-klick. Vertikal rullning är möjligt genom att skjuta en fingertopp längs den högra kanten av pekplattan, och horisontell rullning med hjälp av nedre kant. Inställningen att inaktivera en pekplatta är beläget i egna programvaror för styrning av enheten.

I vissa fall kan en länk till mus-inställningarna kommer att visas i nedre högra delen av skrivbordet verktygsfält där ikoner visas för aktiva program som körs i bakgrunden. I Windows ® operativsystem detta kallas aktivitetsfältet. Macintosh ® och Linux ®-användare har motsvarande. Genom att klicka på musikonen kommer att ta upp gränssnittet nödvändigt att inaktivera pekplattan, men du kan behöva navigera genom menyer eller flikar för att hitta den inställningen.

Om systemfältet inte innehåller en mus eller pekplatta ikonen Navigera till Kontrollpanelen. Vägen till Kontrollpanelen varierar beroende på operativsystem. I Windows ® XP, klickar du på Start och sedan markera Inställningar för att få en side-meny med Kontrollpanelen i listan. Om du inte hittar Kontrollpanelen använda systemets sökfunktionen för att leta efter en mapp med samma namn. Väl inne i kontrollpanelen, bläddra ner till Mus-ikonen och klicka på den.

Många pekplattor använda Synaptics ® drivrutiner och program, men det finns flera versioner av denna programvara. Prova att leta efter en flik eller meny träd rubrik kallad Enhetsinställningar att hitta kontrollen för att inaktivera pekplattan. Om din pekplatta programvaran inte har en enhet på fliken Inställningar, eller kontrollen för att inaktivera pekplattan är inte på den aktuella fliken, prova Hjälp-menyn. Macintosh och Linux-system har sina egna versioner av kontrollpanelen som också kommer att leda till pekplatta inställningar genom att navigera via mus alternativ.

Inom pekplattan programvara det kan finnas en möjlighet att använda både en extern mus och pekplatta . I andra fall välja ett av dessa alternativ de-väljer den andra, eller kontroll för att inaktivera pekplattan kan vara oberoende av extern mus inställningar.

Vissa bärbara datorer har både en styrplatta och styrpinne, en liten röd kärna i mitten av tangentbordet som påminner om ett suddgummi. Det kan inte vara möjligt att koppla både styrplatta och styrpinne på samma gång, men pekstång bör inte påverka driften av en extern mus.

Det finns många skäl för att inaktivera en pekplatta. Videoredigering och spel är två exempel på aktiviteter bättre betjänt av en extern mus. Men du kanske vill inaktivera en pekplatta på grund av dåliga resultat under löpande datoranvändning. Kanske pekplattan beter sig oförutsägbart, inte är tillräckligt känslig, är för känslig, eller är helt enkelt inte setup som du vill. Alla dessa problem kan hanteras genom att säkerställa en väl pekplattan drivrutinerna har installerats och de inställningar som är fejk att smaka. Efter justering av pekplattan programvara du kan välja att behålla det aktiverat, spara dig besväret med att använda en extern enhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.