Är Internet kiosker säkert att använda?

Internet kiosker är offentliga terminaler som ansluter till World Wide Web. För en fast avgift, är det möjligt att använda en kiosk för att ansluta med Internet och utföra uppgifter som att utföra sökningar, läsa och skicka e-post, gör ett köp, eller surfa på Internet. Dessa elektroniska kiosker finns ofta i offentliga miljöer som flygplatser, hotell lobbygrupper, besökare centra samt andra även några restauranger.

En av de största problemen om Internet-kiosker är risken för hackers och andra att komma åt en användares egen information under en aktiv session. När det gäller dataintrång, är det ibland möjligt för en hacker att ladda ner spionprogram på den hårddisk kiosk datorer som sedan kommer att fånga och skicka information som skördats från den verksamhet som genomförs med hjälp av kiosken maskinvara och programvara. Detta skörd verksamhet skulle inte märkas av slutanvändaren. Kan dock sofistikerad mjukvara fånga koder, information om kreditkort och andra data som sedan kan användas av hackare eller säljs till högstbjudande.

En annan möjlig fara med Internet kiosker är installationen av Internet klientprogramvara som övervakar tangenttryckningar. Huvudsak denna typ av programvara fångar varje knapptryckning gjorts under en aktiv session. Om en slutanvändare nycklar i ett kreditkortsnummer eller går in och e-postadress och passera kod av något slag, är loggar tangenttryckningar dokumenterade och information som lämnas till ägaren av hacka mjukvaran.

För att bekämpa säkerhetsfrågor, många operatörer av Internet kiosker vidta åtgärder för att säkra varje enhet i drift. Till exempel är ägare till ett internetkafé som kan se till att varje station i caféet är skyddad med både antispyware och antivirus skydd som hålls aktuell. Operatören kan även använda programvara och funktioner webbläsare som antingen signal slutanvändaren att en webbplats inte är säker eller blockera tillgång till webbplatsen helt och hållet. Idag finns det flera kiosk programpaket som innehåller flera verktyg för att identifiera och neutralisera alla typer av skadlig programvara omedelbart. Även om detta kan verka som en olägenhet för användarna, den faktiskt bidrar till att göra användningen av Internet kiosker trygg och säker.

Innan du använder någon Internetkiosker, är det en god idé att se till att systemet är säkert. Generellt finns det någon form av skiljetecken eller paneler på varje sida av kiosken för att minimera möjligheten för människor att titta över axeln på användaren och hämta data visuellt. Dessutom är det en bra idé att bekräfta att det är en programvara laddas på systemet för att ta itu med spionprogram och andra former av skadlig kod i realtid sätt. Detta gäller oavsett om enheten är en fullt fungerande video kiosk, en enkel info kiosk, en e-kiosk eller en mer robust intermedia kiosk.

I de flesta fall kommer den som driver kiosken gärna att göra användarna medvetna om vad säkerhetsåtgärder har vidtagits. Detta hjälper dem att skydda sina kunder samt minimera deras eget ansvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.