Vilka var de första e-postleverantörer?

avgöra vem de tidiga e-postleverantörer var faktiskt lite svårare än det verkar. E själv har amorft början, eftersom det var en naturlig utveckling från filsystem till vilken typ av e-post vi känner till idag. Beroende på hur man definierar e-post, kan tidigare tillhandahållare gå så långt tillbaka som 1965.

I början av data, utvecklat något som liknar modern e naturligt. Olika användare som arbetade på samma arbetsstation hade ofta sina egna kataloger, för att lagra sina olika arbetsfiler. Kolleger som ville lämna ett meddelande till dem, då kan skriva ett meddelande och lämna det i sin kompis personliga katalogen så att de skulle se den nästa gång de loggade in i systemet.

Medan ett långt från moderna e-postleverantörer, var detta ändå ett slags elektronisk post. På många sätt var det att likna vid att lämna ett brev på någons dörr, i stället för att ge den till ett postkontor för att leverera. Den första av dessa tidiga e-postleverantörer var vid Massachusetts Institute of Technology (MIT), 1965. Den kallades helt enkelt nog, brevlådan.

I början av 1970-talet datorer hade utvecklats lite. I stället för alla som arbetar på isolera stordatorer som inte kan prata med varandra, de nu kan kommunicera från dator till dator. Detta innebar att det var lite mer komplicerat att få ett meddelande till någon än att bara lägga den i sin personliga katalog, eftersom du också tvungen att identifiera vilken dator de var på. För att underlätta detta var något slags lätt adresseringssystemet behövs. I 1972 en man vid namn Ray Tomlinson, som arbetade för ARPANET, kom föregångaren till det moderna Internet, fram med något ganska likt moderna e-post.

Tomlinson beslutat att använda symbolen @ att skilja användarens namn från sin värddator. Genom att använda denna symbol metod, vem som helst på ett nätverk kan hanteras enkelt med hjälp av formatet namn @ dator. Denna enkla lilla "hack", som det en gång beskrevs, skulle ha en revolutionerande ingång. Möjlighet att enkelt kommunicera över ARPANET via e-post har gjort det otroligt bra att den militära personal som körde sin utveckling. Inte bara det, men detta var något som hade uppenbara civilt bruk. Denna lilla utveckling genom att 1975 innebar e-post består mer än tre fjärdedelar av ARPANET trafik, och att personer i omvärlden började bli upphetsad om dess möjligheter.

Ett antal vidareutvecklingar följas upp under nästa decennium, även om e-postsystemet var relativt enkla. Genom 1988 några allmänt antagna uppkopplad läsare börjat visa sig. Det var på många sätt, den första riktiga e-postleverantörer, eller mottagare av e-post. Eudora var nog den mest använda av dessa e-postleverantörer under de första åren. Pegasus Mail var också bland de tidiga e-postleverantörer.

När World Wide Web gjorde sitt utseende, var e-post kunna användas inte bara genom externa program, men också genom att använda webbaserade e-postleverantörer . Hotmail var den första av dessa stora e-postleverantörer, går lever i 1996, och så småningom förvärvas av Microsoft. Andra tidiga e-postleverantörer ingår Excite e-posttjänst, och Yahoo! 'S e-posttjänst. Under 2004 Google in i fullsatt arena e-postleverantörer, innovativa området med ett antal nya funktioner och snabbt skaffar sig en stor marknadsandel. Sedan dess har många av de äldre e-postleverantörer har följt i Gmail fotspår, genomföra större brevlåda storlekar, robust sökningar och mer AJAX-influerade gränssnitt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.