Vilka olika typer av piratkopiering?

Piratkopiering är den term som används för att beskriva den enorma värld av illegal fildelning, nedladdning, och förfalskning i samband med Internet. Med ingen av glamour skrävlande, är Internet piratkopiering farligt och oftast olagligt. Det finns många olika typer av piratkopiering på Internet som bör noga undvikas, den ovetande kunden kan hamna inför böter, åtal och en dator proppfullt med virus.

Fildelning är en av de äldsta formerna av piratkopiering på Internet, och fortfarande väcker en del etiska debatter. Under 1990-talet, fildelning program skapades för att tillåta användare att dela varandras bibliotek av musik, videoklipp och andra små filer. Tyvärr ledde denna vänliga process ofta i en mängd olika problem. Filer kan lätt infekterade med virus för att förstöra andra datorer, och dessutom fildelning normalt utgör upphovsrättsintrång, vilket är olagligt. Flera uppmärksammade stämningar lämnades in mot människor som hade stora bibliotek med olagligt nedladdat material i ett försök att slå ner på fildelning

Många kontor och företag ofta engagera sig i former av piratkopiering utan att inse det. De flesta programvaror är avsedda att installeras på en dator bara, dela skivor eller program över datorer är vad experterna kallar slutanvändaren piratkopiering. Detta koncept är en stor etisk debatt, eftersom många människor hävdar that ett program ska kunna köras on alla av ägarens datorer, en person som verkligen inte behöver köpa ett exemplar CD for varje CD-spelare he äger. Men som i början av 21: a århundradet fortfarande slutanvändare piratkopiering mestadels olagligt och kan leda till rättsliga konsekvenser för företag och anställda.

Tyvärr har fångsterna förfalskning många offer som försöker vara etiskt sunda och undvika piratkopierade program. Den fria världen på Internet kan förfalskning pirater att skapa webbplatser som är nästan identiska med legitim återförsäljare. Detta gör det möjligt för piraterna att sälja digitala eller papperskopior av programvara som de inte har någon laglig rätt. Förfalskning kan vara mycket övertygande, som förpackning, sammansättning, och produktbeskrivning får alla vara exakta kopior av lagligt sålda produkter. För att undvika att köpa förfalskad programvara, endast från den ursprungliga säljaren, eller kontrollera att produkten officiella webbplats för en lista på rykte, auktoriserade återförsäljare.

Piratkopiering kan ge intryck av att inte orsaka någon skada, men detta är osant. Olagligt att ladda ner musik på en favoritartist resulterar i att musiker inte betalas resterande belopp för hans eller hennes arbete. Dessutom kan illegala nedladdningar vara förenat med spionprogram och virus som kan förstöra hårddiskar och förstöra datorer. I fråga om slutanvändaren eller förfalskad programvara kan användare utan en laglig kopia inte kan ta emot program support eller uppdateringar från tillverkaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.