Vilka är nackdelarna med en VPN?

När virtuella privata nät (VPN) diskuteras, ägnas mycket tid att framhäva sina fördelar. Som sådan, många individer ny till VPN kan känna oinformerad om nackdelarna till VPN-teknik. Det finns några fallgropar gemensamma för VPN. Men många tycker de betydande fördelarna med VPN värt att ta itu med deras eventuella svårigheter.

En nackdel med ett VPN är att utbyggnaden kräver en hög nivå av kunskap och förståelse för faktorer såsom allmänna nätsäkerheten. VPN-säkerhet kräver lösenord och datakryptering. Nätverk adresser kan också krypteras för ökad säkerhet. För att undvika säkerhetsluckor och problem distribution, planering är nödvändig och lämpliga försiktighetsåtgärder bör vidtas.

En annan betydande nackdel av VPN är att dess tillgänglighet och prestanda är svåra att kontrollera. Normalt VPN hastigheter är mycket långsammare än de fått med en traditionell anslutning. Ibland några VPN verkar vara lite jobbigt när det gäller uppkopplingen och. Av olika skäl kan användarna ha svårt att vistas på VPN från tid till annan. Även om detta kan vara irriterande, den säkerhet som erbjuds av en VPN överväger ofta sorg genom tillfälligt anslutningsproblem.

Det är visserligen sant att VPN fungerar med utrustning från många olika tillverkare, kan VPN-teknik från olika kreatörer fungera dåligt tillsammans. Med tiden kan detta förbättras. För nu, dock kan detta orsaka frustration när de genomför en VPN.

En av VPN: s svagaste länkarna kan i vissa fall kan dess användare. När en avlägsen telecommuter eller en anställd ansluter till hans eller hennes företags kontor med hjälp av en VPN från en bärbar dator eller hemdator, kan säkerhetshot resultat. Detta beror på att anställda eller distansarbetare kan använda sina datorer för ett antal andra tillämpningar utöver att ansluta till kontoret via en VPN. Som sådant får i företagets nätverk är sårbara för attacker på grund av svagheter i säkerheten på den anställdes personliga dator. Av detta skäl rekommenderar vissa experter att leverera distansarbetare och anställda med hemdatorer som är företagsägda och endast används för godkända företag ändamål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.