Vilka är de bästa tipsen för File Recovery?

Om datorn kraschar på grund av virus eller hård fel disk, eller om du råkar radera något, kan du hitta dig själv forska filer. Den goda nyheten är att dina filer fortfarande finns på hårddisken, USB-minne, eller vad du använde för att lagra dem. Den dåliga nyheten är att det finns saker du kan göra som kan göra dina filer svårare att återhämta sig. I vissa fall kan du göra dem oåterkalleligt. För att se filen återhämtning framgång är det klokt att avstå från att skriva nya data på disken, göra en skivavbild och i vissa fall, att rådfråga en fackman.

Om du behöver återställa filer på en lagringsenhet, skriv inte eller spara nya data till enheten. Detta inkluderar installation av nya program. Om du skriver ny information till enheten eller enheten, kan du skriva över de önskade uppgifterna. Ju mer du skriva information, desto mindre sannolikt filåterställning arbete. Tills du får dina uppgifter stänga av enheten använda en annan enhet eller lagring möjligheten att lagra ny information.

När jag försöker File Recovery är det en bra idé att skapa en rå skivavbild. Till skillnad från namnet anger en skivavbild är inte en bokstavlig bild av frekvensomriktaren. Snarare är det en enda fil som innehåller en kopia av all information och data på hårddisken. När du skapar en bild, arbeta för att återställa dina data från den bilden. På så sätt, om något händer och bilddata förstörs eller skadad, kan du gå helt enkelt tillbaka till den ursprungliga enheten, ta ytterligare en bild, och försök filåterställning igen.

Filerna du kan återfå behöver sparas så att du inte förlorar dem. Spara inte den återskapade filer på samma disk som du försöker återhämta sig. Spara data till enheten kan skada mycket filer du försöker återfå. Det kan också förstöra länkar till andra filer som du kanske vill återhämta sig. Det är bäst att använda en separat disk eller enhet tills du har tillfrisknat allt du behöver för att återhämta sig.

De som är nya på fil återvinning bör kontakta en fackman. Medan det finns programvara på marknaden som kan hjälpa dig att återställa din förlorade data, kan man hamnar av misstag skadar enheten eller återvinner oönskade filer. En professionell kan vara särskilt användbart om din dator kraschat på grund av virus. Precis som dina filer är virus i en kraschad hårddisk fortfarande lagras på din dator. Om du inte vet vad du gör, kan du återställa bara virus som orsakade problemet i första hand.

Det viktigaste tips för File Recovery är inte att förlora dina data i första hand. Var noga med att köra vanliga anti-virus och anti-malware skanningar till att ingen dator kraschar virus eller trojaner har gjort sig till ditt system. Det bidrar också till att säkerhetskopiera alla dina data minst en gång i veckan, mer om din data ändras ofta. På så sätt om datorn kraschar eller om du råkar radera något, kommer du inte att springa runt att köpa programvara och betala stora pengar till yrkesverksamma i ett försök att återfå förlorade data. Säkerhetskopiera dina data kommer också att göra det lättare att återställa datorn när den är fast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.