Vad vill Data Mining företag gör?

Data mining företag är företag som hjälper kunder att identifiera och ta till sig information eller data till ett format som gör den lämplig för en viss tillämpning. Processen för data mining kan vara till hjälp för att förbereda försäljning, sätta ihop marknadsföring eller PR-kampanjer, eller bedömning av inköpsmönstren hos befintliga kunder. Även om processen med gruv-data har funnits i decennier har tekniken gjort det mycket lättare att tillhandahålla dessa tjänster på en bråkdel av den tid en gång krävs.

När man förbereder att ta på sig uppgifter för kunder, data mining företagen att bedöma normalt de uppgifter som kunden redan har i hand. Detta kan omfatta databaser som innehåller kundinformation, uppgifter om skulder för kunden, fakturering och data betalning den rör konsumenterna, och även internt bruk av kontorsmateriel. Beroende på vilken typ av projekt kunden har i åtanke olika typer av uppgifter kan krävas.

Ibland kunder är förvånade över de typer av data som data mining bolagen får ta med i en analys. Detta beror på att data som har någon uppenbar samband med projektet kan ge någon liten mängd information som gör det lättare att exakt tillämpa andra uppgifter i gruvdriften. Till exempel kan ett företag som tillverkar skosnören finner att genom att inkludera uppgifter om vilka dagar i veckan när beställningarna görs, är det möjligt att bestämma den bästa tidpunkten för att lansera en ny säljkampanj.

Data mining företag arbetar i en konfidentiell miljö. All information som samlas in och bryts på uppdrag av en kund anses egenutvecklade och kommer inte att användas i gruvdriften för en annan klient. Normalt inte behåller data mining företag som inte kopior av rådata som används för att skapa den information profilen för kunden, även om de kan behålla en kopia av själva profilen. Trots detta är kopian endast bevaras för den framtida användningen av den kund som beställt projektet, inte för ansökan med en annan kund.

Data mining företag tenderar att ha sina egna interna strategier och metoder. Vissa företag är specialiserade på gruvdrift specifika typer av data, vilket gör dem speciellt till hjälp för kunder inom specifika branscher. Uppgifterna gruvteknik kan förlängas till någon tidsram, vilket gör det möjligt att förbereda en regression data mining som spårar tillbaka ett antal år. En organiserad data historia av detta slag kan ofta vara till hjälp när en kund är funderar på att göra långväga förändringar i hur han eller hon gör affärer.

Ibland insatser för data mining företag avslöja svårdefinierad information som verkar helt ofarliga i sig, men visar sig vara av stort värde när det tillämpas på en specifik situation. Butikskedjor upptäcker ofta att ett data mining ansökan kan precisera situationer där kunderna tenderar att köpa två till synes oberoende produkter på en viss dag i veckan. Detta kan påverka hur en återförsäljare väljer att visa objekt under vissa tider i veckan, samt när dessa objekt som utbjuds till försäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.