Vad bör jag veta om Online Fraud?

Online Fraud är en situation som uppstår när en bedragare agerar som en legitim organisation för att få tillgång till din personliga information och göra olagliga transaktioner på ditt konto. Denna typ av bedrägeri är även kallad en phishing eller kapning bluff. Det kan ske genom e-post, webbplatser, och popup-fönster.

Online bedrägeri med hjälp av falska e-postmeddelanden är ofta lättast att upptäcka, även om de kan framstå som lagliga. E-post som ber dig om personlig information är vanligtvis bedrägerier. Dessa sådana kommer ofta en gemensam hälsning med kroppen i brevet om att din information har äventyrats. E-postmeddelandet kommer sedan be dig att skriva in ditt kontonummer och /eller personnummer. En legitim kreditkortsföretag eller bank kommer aldrig att be dig om din personliga information via ett e-postmeddelande eller länka till deras hemsida.

Några online bedrägerier sker via e-post som ger dig arbete-at-home jobb. Du kan bli ombedd att fylla i ett I-9 form eller ange ditt personnummer för att förvärva en position med detta företag. Detta görs vanligtvis som ett försök att stjäla din identitet. Oäkta arbete-at-home redovisning jobb hota identitet dig och kunder vars kontoinformation du mata in, gör du en okänd medhjälp till olagligt system.

Se upp med online-bedrägerier som innebär falska priser eller presentkort. För att du vinna dessa priser, många scammers kräver att du fylla i en enkät, så slugt att be dig om din personliga information i slutet av den. Detta är ofta in utan en tanke.

Du kan undvika att bli offer för onlinebedrägerier om du tar vissa förebyggande åtgärder. Det viktigaste steget du kan vidta för att förhindra att lurad eller att din identitet stulen är att aldrig öppna e-post från okända avsändare. Om du inte vet vem det är, ta bort den. Om det visar sig att det möjligen kan vara från din bank eller kreditkortsföretag, själv ringa. E-post som begär din lösenord eller personlig information sannolikt olagligt, som legitima företag redan har tillgång till informationen och ber aldrig om det i ett e-post eller på telefon.

För att undvika att få falska pop- ups, uppdatera din spyware och antivirusprogram. Detta kommer att installera en brandvägg på datorn som inte kommer att tillåta dessa pop-up annonser igenom. Om du inte får en pop-up, stäng den genast ut och aldrig in dina uppgifter. Legitima företag ber aldrig om din information genom en popup-annons.

Nyckeln till att undvika bedrägerier online är att hålla din personliga information privat. Om du inte gick till en verifierad webbplats genom dina egna handlingar, aldrig lämna denna information på nätet. Om du stöter på ett nätfiskebedrägeri i din inkorg, rapportera det till din e-postleverantör samt Konsumentverket Leagues Bedrägeri Center för att förhindra att en ovetande person från att bli utsatt för bedrägeri.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.