Vad betyder en New Media Company Do?

Ett nytt mediaföretag är ett företag som selar en eller flera av de tekniker som har haft globala tillväxten under de senaste decennierna. Teknik såsom chatt, strömmande video, bloggar och webbplatser för sociala nätverk görs tillgängliga via datorer, mobiltelefoner och andra handhållna enheter. Dessa integrationer resultera i den typ av breda, allt-i-en plattform för tillgänglighet som nya medieföretag sträva efter att skapa.

Microsoft ® Network (MSN ®) är ett nytt mediaföretag som snabbt drog nytta av olika interaktiv teknik tidigt i dot-com boom. Som en Internet Service Provider (ISP), som syftar till MSN ® sin hemsida som en portal där användarna kan komma åt en e-posttjänst Hotmail ®, som sedan har gått vidare till att bli världens största gratis webbaserade e-posttjänst. Några år senare lanserade MSN ® en Instant Messenger (IM) funktion som kallas MSN ® Messenger, som gjorde det möjligt för användare att chatta med varandra, dela filer och spela spel.

Även om många webbverktyg som skapas av MSN ® har gått vidare till att bli den mest populära i sitt slag, nätverket sökmotor kapacitet var svagare i jämförelse med en annan ny medieföretag. Lanserades 1998 började Google ™ att samla uppmärksamheten nära början av det nya årtusendet för sin höga grad av funktionalitet och kvalitet av resultat. Allteftersom populariteten för Google ™ fortsatte att växa, började det nya medieföretag lägger kompletterande tjänster till sin portfölj, däribland Gmail ™, Google ™ Earth och Google ™ AdSense. Google ™ förvärvade också den video delar tomt, YouTube ™, och populär blogg nätverk, Blogger ™ och integrerat dem i sin portfölj av tjänster.

Under 2006 ett socialt nätverk som ursprungligen skapades för Harvard studenter, Facebook ™, blev tillgängliga för allmänheten. Sedan dess har populariteten av denna nya medieföretag skjutit i höjden med tillägg av flera integrerade och interaktiva funktioner, som är ett kännetecken för nya medier. Facebook ™ har skapat program som gör det möjligt att ansluta till, och importera data från sådan teknik som iTunes ®, iPhone ® och Twitter ™, för att nämna några. Facebook ™ gör det också utanför utvecklare som inte är anställda i företaget för att utveckla egna applikationer som Facebook ™-användare sedan kan lägga till sitt konto och dela med andra. Till skillnad från en blogg eller webbplats, så att användaren kan kommunicera med alla som har en Internet-anslutning, sociala nätverk som Facebook ™ tillåter användaren att dela och ta emot information med en utvald grupp av andra användare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.