Vad är trådlös telekommunikation?

Trådlös telekommunikation är alla medel för elektronisk överföring av data med hjälp av elektromagnetiska medel, oftast radiovågor. De överförda uppgifter är ofta i form av digital information, bland annat talöverföring. Trådlös telekommunikation kan även analoga signaler, men dessa fasas ut i många branscher. Telekommunikation är dessutom ofta tänkt på som två-vägs, där båda sidor har att ta emot och förmåga transmission.

De flesta typer av trådlös telekommunikation arbete genom en basstation. Denna station får information både från fasta linjer och trådlösa källor såsom radiovågor. Basstationen tar sedan dessa signaler och omvandlar dem från en typ av medium till ett annat. Det är möjligt radiovågorna skulle vidarebefordras till en satellit eller annan typ av system och överförs sedan till en annan basstation innan du går till en fast mark trådsystem.

Ett stort undantag till denna process är att använda satellittelefoner, som fortfarande är ganska dyr, och i allmänhet inte används av genomsnittskonsumenten. Dessa telefoner kan avstå från att använda en basstation och sända direkt till overhead satelliter. Denna funktion ökar i hög grad deras funktionalitet för att ta emot och sända signaler på platser där traditionella mobiltelefoner inte kan. Nackdelarna är priset på sådana telefoner, och kraften det tar att köra dem, som båda är betydligt mer än med mobiltelefoner.

Även om de har funnits länge, trådlös telekommunikation har nyligen börjat dominera marknaden, särskilt för personliga telefonsamtal. Popularitet sedan början av det 21: a århundradet har luftballong. Användningen av system som mobiltelefoner gör det möjligt för användarna att ta sina telefoner med dem någonstans, som kraftigt förbättrar sin on demand-kommunikation möjligheter. Även om detta kan erbjuda många användare en större bekvämlighet, har en del nackdelar med trådlös telekommunikation samt, inklusive mer statliga regleringar, och tvister om vem som har rätt vad luften.

utbredda användningen av mobiltelefoner och andra radio-enheter har fått Federal Communications Commission i Förenta staterna och andra styrande organ världen över för att arbeta snabbt för att förbättra bestämmelserna. När systemet blir allt mer överbefolkade med signaler, har FCC arbetat för att genomföra förändringar, som att flytta TV-signaler från en analog-baserade system till ett digitaliserat en och som gör att vissa mobilnät till endast sända på vissa frekvenser. Detta frigör mer bandbredd över hela spektrat.

Övergången i förlitan på telekommarknaden mark linje till trådlös telekommunikation har berörs ungefär. Vissa ser trådlösa system som mindre tillförlitliga, i synnerhet i nödsituationer. Andra menar att när stormarna riva telefonlinjer, torn cell vanligtvis tar sig igenom och ger ibland den enda kommunikationsmedel. I allmänhet är det säkrast att ha båda typer av system tillgängliga i en nödsituation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.