Vad är taligenkänning programvara?

taligenkänning programvara, som avser att använda med en mikrofon, tolkar talade ord för att skapa text-stil handlingar, eller det kan också användas för att genomföra datorn kommandon. Enkelt uttryckt, den ersätter röst post för tangentbord inträde. Taligenkänning programvara kan vara ett värdefullt redskap i oräkneliga tillämpningar, särskilt praktiskt för studenter, företagsledare, översättare, transcribers och personer med särskilda behov.

taligenkänning programvara kräver komplexa kodning algoritmer, som olika tal mönster och egenheter varje persons stil att tala unik. Utrikes-och regionala accenter inklusive olika dialekter också påverka hur ord sägs. Dessutom kan lata uttryck helt ändra hur orden är lät ut. Detta utgör en verklig utmaning för taligenkänning programvara, som bygger på att matcha olika potentiella ljudet av en spoken word på sin skriftliga motsvarighet.

Av detta skäl är det nödvändigt för varje användare att träna programvara taligenkänning att erkänna hans eller hennes särskilda stil av tal. Vissa taligenkänning programvara levereras med en utbildning som innehåller speciellt utvalda text användaren måste läsa i programmet. Instruktioner kan diktera att användaren talar i sin normala röst. Programmet kommer att översätta de talade orden, och användaren kommer att rätta till eventuella misstag. Programmet lär sig av sina misstag och anpassa översättningen detta.

Ju längre man använder en viss tal program erkännanden mjukvaran, desto färre misstag kommer att göra. Eftersom det är orienterad till användaren, dock fungerar den inte bra för en sekundär person. Varje person som behöver programvara för taligenkänning måste gå igenom utbildningen, och vissa program står för mer än en användare genom att ha en inloggningsskärm med förmåga att hålla mer än en profil.

Single-user taligenkänning programvara är ofta inbyggd i bärbara digitala ljudregistratorer. Man kan göra muntliga anteckningar samtidigt på väg till kontor eller ett möte, sedan exportera anteckningar som en text-fil när det passar. Taligenkänning programvara kan också användas med en digital diktafon i möten för att ta minuter, eller att spela in hela mötet för en papperskopia som kan skickas till företagets intranät, till exempel. Studenter kan använda mjukvara taligenkänning att spela in, översätta, och arkiv föreläsningar för senare användning.

Taligenkänning mjukvaran finns även för stationära och bärbara datorer. Användningen av taligenkänning programvara på arbetsplatsen kan minska upprepad stress skada och personaloptionsprogram driftstopp. Det är ett ovärderligt verktyg för professionella översättare och medicinsk transcribers utöver den genomsnittlige konsumenten. Hushållens användningsområden är dikterar läxor, personliga tidskrifter, genererar livsmedelsbutiker, semester eller att göra-listor, eller beskriver åtgärder för gör-det-själv-projekt.

Taligenkänning programvara kan även användas för att utföra kommandon som skulle annars kopplas in via ett tangentbord. Detta kan vara särskilt för ungdomar med funktionshinder som gör att använda ett tangentbord svårt.

potentiella tillämpningar taligenkänning programvara är omfattande och varierande. Dessa program varierar i kvalitet och design som annan programvara, så det kommer att vara klokt forskning dem innan du bestämmer vilket program (s) passar dig eller ditt företags behov bäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.