Vad är syftet med skärmspararar?

Skärmsläckare är datorprogram som ingår på varje dator som säljs idag. Den ursprungliga funktionen för skärmsläckaren var att skydda bildskärmen från skador när en data-eller bildskärm var kvar drog upp för en längre tid. Idag fortsätter skärmsläckaren att tillhandahålla denna värdefulla tjänster, men är också anställd för ett par andra program.

Tidigt i utvecklingen av den personliga datorn, var det uppenbart att lämna en dator visa upp för visning under lång tid orsakat en snabbare försämring av skärmupplösningen. I huvudsak var det konstant visning av statiska kombination och ljusa och mörka färger skapar problem med hur skärmen skulle visa färger. Denna effekt var som ibland kallas "bränna".

För att förhindra denna typ av skada på systemet, idén om en rörelse som drivs display som skulle aktiveras när en skärm var kvar sysslolös utvecklades. Denna rörliga displayen skulle göra det möjligt att resolutionen ständigt förändras, vilket hindrar skapandet av den brinnande effekten och de resulterande spökbilder. Användarna kan ställa in skärmen sparare att aktivera när skärmen är inaktiv under en viss tid. Många datorskärmen tillverkar rekommenderar att skärmsläckare ska aktiveras på mindre än tjugo minuter av inaktivitet.

Förutom att skydda effektivitet datorskärmen, skärmsläckare också lägga till lite kul att använda datorer. Den skärmsläckare av idag är ofta nyckfull och attraktiv, vilket gör att återvända till din arbetsstation efter ett uppehåll betydligt trevligare. Den rörliga bilder införlivas skärmsläckare kan innebära nästan alla medier, från att erbjuda animerade figurer, rullning markeringsramen mönster, eller ens något så enkelt som en regnstorm med belysning.

Skärmsläckare kan också användas som en säkerhetsåtgärd. När du lämnar datorn obevakad, skärmsläckaren kan konfigureras att arbeta tillsammans med ett lösenord. Återkommen flyttar användaren med musen och är försedd med en dialogruta för att ange passera koden. Mata in rätt kod avaktiveras sessionen skärmsläckare och låta användaren att fortsätta arbeta.

De flesta datorer säljs med ett begränsat antal grundläggande skärmsläckare, men det är möjligt att köpa en mängd olika mönster på nätet och i datorbutiker. Det finns också ett antal användare utformade skärmsläckare som är gratis och kan laddas ner. Även om många av dessa fri skärmsläckare fungerar med alla operativsystem är det alltid en bra idé att se till spararen är kompatibel med operativsystem och version som körs på den stationära eller bärbara dator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.