Vad är pay as you go bredband?

Betala bredband erbjuder mobila bredbandstjänster på en pay-as-you-go. En abonnent kan betala för en enda dag för att, inom en vecka, eller för en månad via nätet. Pay as you go bredband ger tillfällig anslutning till människor som inte kräver eller önskar ett avtal för pågående snabba Internet-åtkomst. Den kan också användas som ett komplement till en avtalsenlig tjänst, används endast när standarden tjänsten eller trådlösa surfzoner finns tillgängliga.

Betala bredband erbjuder omedelbar åtkomst till Internet från nästan var som helst med hjälp av cellulära torn. Det är dyrare än många bredband planer, men mycket bekväm. Med pay as you go bredband kan du få snabb tillgång till internet i baksätet av en taxi, på tåget, i en park, eller någon som har operatören.

För att komma pay as you go bredband, måste en användare först köpa en egen Universal Serial Bus (USB) dongle eller PC-kort som hanterar anslutningen protokoll mellan din dator och mobilt bredband leverantör. Vissa bärbara datorer levereras med ett integrerat mobilt bredband kort, avsedd för en viss cell-leverantör. Om du väljer en annan leverantör, kommer du behöver en dongel eller PC-kort märkesvaror för denna tjänst. När enheten är poppade till USB-porten eller PC-kortplats, skriv bara in dina referenser och förskott för önskad block av tid. Typiskt minsta blocket tillåtna är 24 timmar, dvs ca $ 15 US dollar (USD), med priser varierande internationellt.

Bandbredd gränser på förvärvade tidsblock tillämpas allmänt, så bekanta dig med avtalet. En bandbredd gräns mössor mängden data som kan laddas ned utan att behöva betala extra avgifter över förbetalda perioden. Om man går över gränsen, kommer varje Megabyte kostnad, liknande som går över tilldelats minuter på en mobiltelefon plan. Detta förhindrar att människor som annars kanske skulle ägna sig åt överdriven nedladdning från kollektivt igensättning mobilnätet, bromsa takten. I de flesta fall de tilldelade gränsvärdet är mer än generös.

Många cellulära företag erbjuder pay as you go bredbandstjänster. I många fall behöver du inte ha en cellulär kontrakt med ett visst företag att vara berättigade. Hastigheterna varierar kraftigt beroende på leverantör, nätverkstrafik, kvaliteten på anslutningen och platsen för användaren vid en viss tidpunkt, men bör ömka med låg till mitten på bredband planer. Innan beslut fattas om en mobiloperatör, se till att kontrollera täckning kartor och roaming. Roaming gör det möjligt för tjänsteleverantören att använda torn som ägs av konkurrerande cellulära tjänsteleverantörer, bredda täckningsområdet. Om roaming är tillgänglig, kontrollera om roamingavgifter.

Betala bredband kan du säker tillgång online i nödsituationer eller när andra former av anslutning är tillgänglig. Det är också ett bra alternativ för resor nationellt och utomlands. Förutom att din bärbara dator, vissa tjänster rymma Internet-kapabla enheter exempelvis personliga digitala assistenter (PDA) och mobiltelefoner. Jämförelser och recensioner av tjänsterna är tillgängliga på webbplatser som ägnar sig åt mobilt bredband industrin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.