Vad är kryptering Security Software?

Kryptering säkerhetsprogram konverterar data så att den inte kan läsas av en obehörig mottagare, medan dekryptering konverterar krypterade data tillbaka till sin ursprungliga form så att den kan läsas. Termen kryptering hänvisar till ett sätt att skicka meddelanden i kod. Kryptering, som fortsätter att vinna dragning, bidrar till att göra kommunikation säkrare. Den kryptering marknaden kommer att öka i en takt av 26 procent under de närmaste åren, enligt Juniper Research analytiker, till stor del ett resultat av lagstiftning som reglerar skydd av personuppgifter.

Om du vill skicka krypterad information, en slags användare ett meddelande eller andra data i systemet, som sedan bearbetas av programvaran. Programvaran använder en komplex algoritm för att kryptera data, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att återvinnas utan tillgång till krypteringsnyckeln. En algoritm kan definieras som en steg-för-steg plan för att lösa några problem.

Uppgifterna skickas till sin destination, när den tas emot av en godkänd mottagare som har krypteringsnyckeln. Denna knapp används för att avkoda informationen så att den kan läsas. Om uppgifterna är avlyssnade någonstans mellan avsändare och godkända mottagare är det nästan omöjligt att läsa utan kryptering trygghet mjukvaran nyckel.

Det finns många krypteringsalgoritmer, en av de mer populära är Advanced Encryption Standard (AES). AES är en krypteringsalgoritm som används av amerikanska myndigheter för att säkra material som är känslig men som inte klassificerats. Vissa experter tror att det på grund av dess användning av den amerikanska regeringen, att det kan bli de facto-standard för den privata sektorns kommersiella transaktioner.

En av de tidigaste kryptering säkerhetsprogram tillgänglig var Pretty Good Privacy ® (PGP ®), som bildades 1991 av Philip Zimmermann. Denna programvara har gjorts tillgänglig gratis för icke-kommersiellt bruk, och fick snabbt ett brett efter både i och utanför USA. På den tiden var kryptering system för en viss nivå av komplexitet anses vapen av den amerikanska regeringen, och Zimmermann undersöktes för olaglig export. Inga åtal någonsin gjorts, dock, och USA: s lagar har sedan ändrats.

Förutom PGP ®, det finns många andra kryptering säkerhetsprogram alternativ som kan användas för både personlig och professionell säkerhet. Mycket av detta program kostar pengar, särskilt om den skall användas i en kommersiell miljö. Det finns också gratis krypteringsprogram paket som finns tillgängliga från en rad olika säkerhetsföretag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.