Vad är ett trådlöst Internet Gateway?

En trådlös Internet-gateway är den term som används för att beskriva hårdvara komponenter som används för att ge människor möjlighet att ansluta till Internet via en trådlös anslutning. Denna typ av anslutning växer i popularitet, eftersom det ger den största summan av frihet för användarna och utgör en potentiell inkomstkälla för en rad olika verksamheter. Det finns två aspekter att ansluta till Internet via ett trådlöst Internet-gateway: hårdvara i användarens dator och nätverk hårdvara för tjänsteleverantören.

För att ansluta till Internet via en trådlös anslutning, den dator du använder måste ha ett trådlöst kort. Bärbara datorer som tillverkats efter 2007 brukar komma med en installerade trådlösa kortet. Om kortet inte är installerad kan den köpas från valfri dator eller elektronik butik.

kort sätts in i ett stort skåran på sidan av den bärbara datorn och ofta har en antenn. För att använda tjänsten, kortet måste aktiveras eller slås på. Titta i nätverk eller trådlösa anslutningar del av din dators operativsystem är att aktivera den här funktionen. Alla trådlösa nätverk som är verksamma i området kommer att visas på skärmen.

För att faktiskt ansluta till trådlöst Internet-gateway, kan du behöva ange ett användarnamn och lösenord. Denna typ av säkerhet är mycket vanligt, och används för att kontrollera åtkomst eller tillhandahålla anslutning till Internet via en avgift för service modell. När anslutningen är etablerad och användarnamn och lösenord godkänns innebär att du nu ansluten till Internet via en trådlös anslutning. Varje användare är fri att surfa på Internet på samma sätt han skulle om anslutningen var en fysisk linje.

Företaget eller organisation som tillhandahåller trådlöst Internet gateway måste investera i en trådlös Internet-router och en anslutning till en Internet- (ISP). Vanligtvis när du prenumererar på en ISP, ger det dig en kabelanslutning och routern. Routern är ansluten till en dator och konfigurerad för att ansluta till Internet-leverantören. Lägga till en trådlös router tillåter denna Internet-signal ska översättas till ett trådlöst format. Flera användare kan ansluta till routern adress och sedan ansluta till Internet.

Många kaféer, bagerier, bibliotek och butiker ger dig trådlös access till Internet som en service till sina kunder. Vissa företag tar ut en symbolisk avgift för varje timme av användning, medan andra har en policy att användarna måste köpa något från butiken. Den faktiska kostnad för verksamheten är ganska låg, och den utgör ett sätt att locka nya kunder eller skapa en ny inkomstkälla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.