Vad är ett System Management Unit?

System Management Units, även känd som små och medelstora företag, är en relativt ny form av kontroll delsystemet. Enheterna dök med Mac-datorer i den senare delen av 2004. I huvudsak är System Management Unit en form av mikrokontroller som finns på logikkortet av utrustningen. SMU fungerar tillsammans med operativsystemet installerat på enheten, och hjälper till att justera driften av flera viktiga åtgärder.

System Management Unit är att ersätta den äldre reaktorn energisparfunktioner finns i äldre Mac-produkter. Den nyare enheten var avsedd att omfatta alla funktioner äldre PMU, och också ta över en del andra viktiga processer också. Tanken att kombinera alla dessa funktioner i en central enhet för att öka kraften funktionaliteten i datormodeller.

Arbeta som avancerade interna delsystem, tar System Management Unit order från operativsystemet installerat på datorn hårdvara. Operativsystemet övervakar aktivitetsnivån på samtliga delsystem som utgör datorn och kommunicerar status tillbaka till SMU. I sin tur genomför System Management Unit förändringar kraftflödet eller hastighet för att förhindra komponenter från överhettning eller använda överskottsenergi.

Det finns flera viktiga komponenter som justeras av System Management Unit. Hårdvaran kommer att ta emot kommandon som genereras av SMU att justera driftläge av systemet från den avstängd, eller från ett vaket tillstånd till ett viloläge. Dessutom kommer enheten att skicka kommandon för att justera hastigheten på fläkten, och kommer att kontrollera processen för att återställa olika program.

Precis som alla datorer komponent kan System Management Unit ibland fel. När detta händer är det möjligt att återställa SMU manuellt och lösa eventuella problem till följd av detta fel. När du gör en manuell återställning inte undanröjer de problem som ger tillverkaren flera alternativa lösningar som kan anställas innan ersättning av SMU blir nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.