Vad är ett Master / Slave Förhållande?

Master /slave-teknik är en del av arvet Parallel ATA (PATA) standard. ATA står för Advanced Technology Attachment och är med oss i dag i en nyare följetong smak kallas Serial ATA eller SATA. Den nyare standarden har många fördelar jämfört med de master /slav konfiguration av PATA, men det är PATA fortfarande används i stor utsträckning i äldre system.

master /slave-förhållandet är en del av ett överföringsprotokoll som broar kommunikation mellan en hårddisken och moderkortet är det bifogas. I en master /slave inställning, en platt, löper stor parallellt -kabel från ett gränssnitt på moderkortet till hårddisken (s). Varje parallellkabel har två kvinnliga portar för upp till två enheter. Den primära porten ansluter till master-enheten, den sekundära porten till en slav enhet. Befälhavaren enhet är stöveln driva.

När du installerar två PATA-enheter på en enda parallellkabel måste varje enhet kan konfigureras med en bygel för att beteckna det som primär eller sekundär enhet, master eller slav. Underlåtenhet att ställa in byglarna kommer att hindra systemet från att erkänna enheter ordentligt. Den parallella själva kabeln kan också märkas som till specifika master-slave-portar. Information om master-slave beteckningar för ett system finns tillgänglig inom moderkortets BIOS menyer.

Samtidigt som de första versionerna av SATA var jämförbara med hastigheter på avancerade versioner av PATA, den seriella kabel som används i SATA gjorde att PATA hastighet hinder snabbt att överträffas. Till skillnad från PATA parallella kablar, SATA-serie-kablar är smala och diskreta, vilket ger en bättre luftflöde i systemet fallet. SATA använder också en hängiven interface och kabel för varje enhet, vilket eliminerar två-i-ett master-slave-standard PATA. SATA-diskar behöver inte vara jumper-konfigureras och är plug-and-play-enheter, till skillnad från PATA-enheter.

Innan du köper en hårddisk bör du kontrollera om gränssnittet är PATA eller SATA. Observera att PATA-enheter kan hittas billigt, och kan vara ett bra val för en extern arkiv enhet, även om systemet enheter är SATA. Systemen kan också i allmänhet hantera en blandning av interna SATA-och PATA-enheter, även om detta inte skulle vara perfekt för en RAID-array, som PATA-enhet (er) skulle bromsa matrisen. Kontrollera ditt moderkort manualen för specifik information om möjligheter och gränssnitt som finns på ditt system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.