Vad är en trådlös säkerhet kameran?

En trådlös säkerhet kameran är vanligtvis en liten, undanskymd batteridriven videokamera att i stället för att spela in bilder internt, sänder signalen trådlöst till en mottagande enheten. Mottagaren måste vara inom 300 till 500 fot (91 till 152 meter) av kameran, beroende på modell. Anslut mottagaren till en TV kommer att möjliggöra fjärrövervakning av videosignalen. Ansluter den till en videobandspelare eller DVR tillåter inspelning av signalen för senare granskning eller arkivering.

Det finns många inslag varianter på trådlös säkerhet kameror för att passa olika applikationer. I vissa fall kameran inte behöver vara obemärkt, och kan vara AC-ström. En mamma som vill hålla ett öga på hennes sovande bebis medan hon i andra delar av huset kan köpa en trådlös säkerhet kamera som levereras med en nätadapter. Genom att placera kameran så att det anser att barnets vagga, sedan ansluter mottagaren till en TV i ett annat rum, kan hon se sitt barn sov med bara en blick på TV, även medan hon tenderar att andra saker. Detta är särskilt praktiskt i ett tvåvåningshus där en fysisk kontroll innebär att gå i trappor flera gånger.

Andra situationer, men kräver en mer diskret kamera som spelar in i hemlighet.

Även om de flesta människor är goda, nyhetsinslag om missbruk "vaktmästare" som fångats på film av nanny cams eller spion kameror har upprört föräldrar. Nanny kammar är inget annat än små trådlös säkerhet kameror. Dessa små batteridrivna kameror, inte större än ett mynt, kan gömmas någonstans i huset. Istället för att följas i realtid, kan signalen spelas in på video eller DVR för senare granskning.

Alternativt finns det internet trådlös säkerhet kameror som gör att du kan fjärrövervaka kamerans video över Internet. Kameran överför signalen via ditt befintliga trådlösa nätverk router eller LAN-adapter. Det skickas till en specifik IP-adress. Genom att gå in på denna IP-adress i en webbläsare kan du titta och lyssna på var som helst. Programvara också kan innefatta manipulation av kameran, där panorering, lutning eller zooma är möjligt.

Internet trådlös säkerhet kameror kan användas för att hålla ett öga på ditt företag, hus, husdjur eller egendom, och är särskilt praktiskt för semester. Genom att logga in med en bärbar dator, till exempel, kan du ta en snabb titt tillbaka hem för att se allt är okej. Signalen kan också spelas på hårddisken. Vissa kameror är rörelse-aktiverad återstående start om det finns rörelse, då kameran inte bara aktiveras men kan skicka ett e-postmeddelande eller ett textmeddelande.

Trådlösa övervakningskameror kan användas för många ändamål inklusive utsikt över verandan, uppfart eller andra områden av personliga eller affärsmässiga egendom. De kan användas för att övervaka anställda, barn, eller för att motverka stöld och vandalism. De kan användas för att skydda, spionera, vakta eller invadera, och tyvärr skrupelfria användning är inte heller ovanligt.

Övervakningskamera installeras runt egenskaper är en känd avskräckande effekt på brottsligheten. Vissa företag säljer även falsk säkerhet kameror för dem som har en budget. Många kommer komplett med en röd LED blinkande ljus och panorering motioner att efterlikna den äkta varan.

Från dyrt att den relativt billig, med brett utbud av trådlös säkerhet kameror som finns idag, finns det ett system redo att tillgodose dina behov och budget, oavsett dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.