Vad är en trådlös nätverksenhet?

En trådlös nätverksenhet kan bäst definieras som ett nätverk som används för att ansluta datorer och datorutrustning tillsammans utan kablar, vanligtvis genom radiosignaler. Termen "trådlös nätverksenhet" i sig är mycket brett, och gäller för en mängd olika enheter och tekniker. En trådlös nätverksenhet kan vara allt från en stor sändning torn till en USB-adapter. Ett exempel på ett gemensamt trådlöst nätverk enheten är en trådlös router. Trådlösa routrar används inte bara av sig till användare hemma laptop, men stora företag och högskolor också.

Denna typ av enhet fungerar i samarbete med mycket specifika trådlösa signaler. För att dra nytta av nyare trådlösa signaler och teknik, en trådlös nätverksenhet måste vara kompatibla och aktuell med den särskilda signal. Grundläggande trådlösa routrar är ett bra exempel på hur enheter beroende av specifika signaler.

Trådlösa routrar finns för en rad priser, med den skillnaden beror till stor del de olika signaler som routern har kapacitet att använda. Trådlösa routrar kan fungera på band signaler som t. ex. 802. 11a, 802. 11b, 802. 11g och 802. 11n. 802. 11n krävs en router med särskilda inbyggd teknik. Det ger en starkare signal och större utbud jämfört med andra trådlösa routern nät.

olika band och signaler är också vad att trådlösa nätverksenheter arbetar samtidigt utan att störa varandra. Många hushåll har trådlöst Internet och kabel-TV med en fjärrkontroll, som båda kan ses som grundläggande trådlösa enheter. Använda fjärrkontrollen för att bläddra till en annan kanal på din TV inte stör använder Internet. Detta beror på att TV-apparater och trådlösa routrar använder två helt olika band och signaler.

Bortsett från att vara en enhet som sänder trådlösa signaler, en trådlös nätverksenhet kan också vara en som tar emot signaler. Detta är vad som gör området trådlösa nätverksenheter så bred. Många konsoler är ännu typer av trådlösa nätverksenheter, som kan kan synkroniseras med en hem trådlösa router så att online-spel och andra funktioner. Andra exempel på trådlösa nätverksenheter omfatta trådlösa USB-adaptrar, trådlösa kort, några trådlösa tangentbord och möss, och trådlös skrivare. En apparat eller perifer som fungerar genom att ansluta till ett trådlöst nätverk brukar anses vara en trådlös nätverksenhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.