Vad är en trådlös kamera detektor?

En trådlös kamera detektor är en liten batteridriven anordning som söker igenom vissa frekvenser letar efter de signaler som gömd trådlös säkerhet kameror. Om den upptäcker en sådan signal Det varnar genom att blinka en LED-ljus eller sondraketer ett larm.

Trådlös säkerhet kameror är små batteridrivna spion kameror som kan gömmas nästan var som helst. De sänder en signal till en mottagare som i hemlighet kan registrera all aktivitet när rörelsen utlöser kameran. Kallas ofta "nanny cams" för deras berömmelse i att fånga missbruk vaktmästare i lagen har dessa kameror också använts för att hänsynslöst in människor i offentliga omklädningsrum, hotellrum, offentliga toaletter, i hyrda lägenheter och hus och i en rad olika inställningar antas är privata. Upptäcka att en av dessa mycket prisvärda, är liten enheter titta och spela in i hemlighet är nära omöjligt utan en trådlös kamera detektor.

En trådlös kamera detektor, ungefär samma storlek som en cigarettändare, är liten nog att bära i fickan eller handväskan. Det behöver bara vara på och sakta vinkade eller spetsiga i olika riktningar. Du kan gå igenom ditt hem med det, få det shopping och använda den när man stiger in i en föränderlig stall eller toalett, eller slå på den någon annanstans du förvänta dig en hög grad av integritet. Detektorn kommer snabbt att bekräfta ditt förtroende eller dig uppmärksam på att ett intrång trådlösa kameran tittar på.

Trådlös kamera söker igenom normalt från 50 MHz till 3 GHz till rörlig avstånd och kanaler. Billig enheter har en blygsam prislapp på $ 30-$ 40 (USD) och en sopa raseri av 5-fot (1,5 meter). Dessa enheter scan radiofrekvens (RF) vågor och kan inte upptäcka intern-TV (CCTV).

Vissa trådlösa kameran detektorer också lokalisera ljud bugg enheter. Vanligtvis är dessa enheter skanna ett bredare spektrum av frekvenser som inleds 2MHz-10MHz räckvidd, upp till 3 GHz. Dyrare modeller har hitta tekniken för att guida dig till den position den dolda kameran eller fel.

En suppleant trådlös kamera detektor, påstås används av militärer och nu tillgänglig för allmänheten, lokaliserar både trådbundna och trådlösa kameror om de sänder RF-vågor eller inte (dvs. om de är aktiverad eller inte). Denna lilla enheten använder en rad mycket kraftfulla lysdioder omger en vyport. Genom att titta igenom vyport och deprimerande en knapp för att aktivera lysdioderna kan du skanna sakta det rum där kamerorna kan vara misstänkta. Alla kameralinsen närvarande, oavsett hur små, kommer att skapa en skarp reflekterande peka ut ljus i det virtuella skrivbordet. Dessa enheter börjar på omkring $ 200.

Som miniatyriserade spion teknik har blivit billiga och snabba utvecklingen kan äventyra säkerhet och personlig integritet, motverka tekniken fortsätter att gå framåt också. Trådlös kamera detektorer, detektorer bugg och cell detektorer telefonen är alla exempel på denna växande bransch.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.