Vad är en trådlös bärbar dator?

En trådlös bärbar dator är helt enkelt en dator som är utrustad med en typ av nätverkskort så att den kan ansluta till ett trådlöst nätverk. De flesta moderna bärbara datorer är utrustade med ett trådlöst kort som redan finns ombord internt. De som inte har ett kort kan ofta byggas om till en så att anslutning kan fortfarande äga rum så snart är installerad så att kortet kan gränssnitt med datorn.

Den trådlösa bärbara dator har blivit populärt på senare år enbart på grund av mobila datorer kapacitet som kommer tillsammans med dem. Tidigare var det svårt att vara mycket rörligt även med bärbara datorer beror på att anslutningen till Internet var fortfarande mycket fäst vid vissa platser. Ofta är dessa platser inblandade sladdar. Tillkomsten av trådlösa nätverk förändrade allt.

För att få ett trådlöst nätverk, de flesta trådlösa bärbara datormodeller använda ett trådlöst kort som kan ta emot och skicka så kallade WiFi-signaler. Dessa signaler reglerade och standardiserade av Institute of Engineers i vad som är känt som avsnitt 802 av deras enhetlig kod. Således har alla WiFi produkt som kan kallas 802. Mer specifikt använder WiFi 802,11. Den som köper en trådlös bärbar dator märker också ett brev bakom antalet kommer sannolikt att vara en (b), (g), eller (n).

För den som bara använder den trådlösa bärbara dator till ansluta till Internet kommer dessa bokstäver kan inte betyda mycket. Men de gör representerar olika generationer av teknik, med efterföljande bokstäver är nyare teknik som kan gå med högre hastighet. Fortfarande, för dem som har en trådlös bärbar dator som kan skicka och ta emot i 802,11 (b) standard, är varje router som är avsedd för senare generationer brukar bakåtkompatibel den standard som krävs av datorn.

De flesta modeller av bärbara datorn skall ha förmåga att sätta på och stänga av en trådlös signal när det behövs. Detta kan bidra till att bevara energi under drift från batteriet. Även för de som är intresserade av andra människor tillträder sin maskin via ett trådlöst nätverk, är detta ett bra sätt att se till att inte händer. Den trådlösa bärbara dator kan ha en manuell strömbrytare som kan slås att stoppa signalen, får använda programvaran för att klippa signalen avstängd, eller kan erbjuda båda alternativen.

För de som kräver trådlös anslutning som en prioritering, men egentligen inte behöver en snabb maskin, erbjuder trådlösa bärbara dator en fördel. Nästan alla bärbara datorer utnyttjar samma teknik som finns för ett relativt billigt pris. Detta är en anledning till att det har blivit en standard för alla bärbara datorer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.