Vad är en trådlös Gateway Router?

tillväxten av Internetanvändning exploderade i början av 21: a århundradet. Mer än någonsin, folk har höghastighetsanslutning till Internet i sina hem och allt fler enheter som är beroende av att Internet-åtkomst. En trådlös gateway router ger mer än en fast anslutningspunkt för Internet, och det kan leverera en trådlös kontakt också.

Nästan alla standard höghastighetsinternet modem, t. ex. för DSL eller kabel, har endast en anslutning för Internet. Många olika nätverksenheter-som datorer, switchar eller routrar-kan använda det enda anslutning, men bara en åt gången kan anslutas. Svårigheten är att ofta mer än en del av utrustningen behöver tillgång till Internet.

En trådlös gateway router kan ge tillgång till Internet med valfritt antal enheter. Det skapar ett lokalt nätverk (LAN) mellan trådlösa och trådbundna enheter och ger en kopplingspunkt för ett wide area network (WAN). Vanligtvis kommer en trådlös gateway router har mer än en kabelanslutning och ger trådlös anslutning på upp till 255 andra enheter.

Trådlöst internet, som ibland kallas Wi-Fi, har ökat i popularitet som mer högre slut elektronik utvecklas. Handburna datorer, smartphone mobila enheter, spelkonsoler och bärbara datorer alla kan få möjlighet att använda Internet om en trådlös accesspunkt finns tillgänglig. Modemet ansluter till det trådlösa gateway routern att ge utlopp till Internet, och gateway router aktier som förbindelse mellan alla fasta och trådlösa enheter som är anslutna till den.

Internet är inte den enda gemensam nämnare den trådlösa gateway router. All elektronik är anslutna till LAN eventuellt kunde få en annan. Bärbara datorer, skrivare och stationära datorer kan komma åt varandra med rätt nätverksinställningar. Detta kan göra dataöverföringen, t. ex. fildelning, mycket mer bekväm.

Wireless gateway routrar ofta kommer att ha en hårdvarubaserad brandvägg byggdes också. Detta ger ytterligare skydd mot inkommande skadlig data, samt värna privat information som lagras på datorer och andra enheter. Kombinera brandväggs-, Internet-gateway, och tillträde till accessnätet gör den trådlösa gateway router en konvergerad enhet.

De flesta av dessa nätverksenheter har tillgång punkter inuti för att styra olika rätt till inresa. Programvaran lagras i routern, även kallad firmware, innehåller alternativ för säkerheten samt tillträde till och från både LAN och Internet. Säkerhetskryptering för trådlös åtkomst kan endast enheter med rätt säkerhetsnyckel att ansluta och använda en gateway router.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.