Vad är en nationell operatör?

En nationell tjänsteleverantören är en Internet Service Provider (ISP) med en nationell närvaro. Denna modell skiljer sig från mindre Internetleverantörer som fungerar som lokala leverantörer, som täcker begränsade geografiska områden. En nationell tjänsteleverantör kan betjäna kunder i hela landet, även på landsbygden kanske endast har partiell eller fläckig täckning.

En nationell tjänsteleverantör som säljer bredbandsförbindelser som Digital Subscriber Line (DSL), kabel eller Fiber Optic Service (FiOS), ibland ger fördelar som mindre, kan lokala leverantörer inte. Till exempel kan dessa tjänster bunt telefon, TV, Internet och mobila tjänster för en enkel faktura. Robust webspace planer med slicker scripting verktyg och i vissa fall, valfri inbyggd kommersiella funktionalitet finns andra funktioner som en nationell tjänsteleverantör kan erbjuda. Anslutningar kan också vara mer stabil med mindre driftstopp eller strömavbrott, även om lokala eller små leverantörer kan också ha utmärkt drifttid register.

akilleshälen i en nationell tjänsteleverantör ofta (men inte alltid) handlar om att kundtjänst . Större företag tenderar att vara byråkratisk struktur som kan hämma effektiv och snabb service. En annan nackdel är att teknisk support är ofta utlagd på entreprenad.

Även om det kanske bara ta en stund för att ansluta till en verklig person bemannar en teknisk support linje för en mindre eller lokal ISP kan det ibland vara en frustrerande upplevelse att få hjälp av en stor, flera produkter, nationell tjänsteleverantör. Det innebär oftast vada genom en kaskad av menyalternativ som erbjuds av en automatiserad operatör, följt av en lång väntan som slutar med större överföringar eller, i vissa fall avslutas med en tappad samtal. Mellan häck, kan kunden sitta igenom försäljningsargument om nya produkter eller förpackningar. I slutändan betyder framgång ofta ansluter till en telefon personal halvvägs runt om i världen som är helt enkelt efter ett generiskt skript utan tekniska savvy.

Multi-statliga och lokala Internetleverantörer ofta (men inte alltid) excel på kund tjänst som erbjuder vanligen 24 /7 hjälp via en bemannad, gratisnummer. Den lägre omkostnader för ett mindre företag kan innebära mer pengar för en bättre kundservice modellen hanteras "in house" av utbildade tekniker som känner till produkten. Kombinerat med en anständig uppsättning funktioner och en bra upptid rekord, en lokal eller mindre Internet-leverantör kan vara vägen att gå.

Några kända nationella bredband tjänsteleverantörer Time Warner Cable (som säljer RoadRunner), Verizon, EarthLink, AT T /SBC Yahoo! och Comcast. Mindre leverantörer som erbjuder vissa nationella tillgång inkluderar fasta artister som Los Angeles-baserade DSLExtreme. Att undersöka de lokala och nationella tjänsteleverantörer i ditt område, se hemsidor som DSLreports eller ange stadens namn i en sökmotor tillsammans med + bredband .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.