Vad är en man i bläddraren Attack?

En man i webbläsaren attacken är ett relativt nytt program som kan stjäla inloggningsuppgifter, kontonummer och olika typer av finansiell information. Attacken kombinerar användandet av trojanska hästar med en unik phishing strategi att insinuera ett fönster som overlays webbläsaren på en viss dator. Närvaron av den trojanska hästen är transparent för användaren, eftersom den inte stör normal användning av webbläsaren för att besöka webbplatser och har transaktioner på dessa webbplatser.

Man i webbläsaren attackerna är utformade att fånga konfidentiell information som kan utnyttjas till fördel för det företag som inledde attacken. Som en del av funktionen, börjar mannen i webbläsaren processen med inrättandet av det trojanska på hårddisken. Den trojanska bäddar in i en fil och det är ofta svårt att isolera. Väl på plats är den trojanska på plats, lanserar viruset ett transparent överlägg på vilken webbläsare som är mycket sannolikt kommer att detekteras.

Till skillnad från mer traditionella nätfiske metoder som använder länkar i kroppen e-postmeddelanden kan dirigera användare till falska webbplatser och få dem att komma in säkra uppgifter, mannen i webbläsaren fångar bara data som användaren skriver in det. Användaren är helt omedvetna om att de uppgifter som håller på att stjälas, eftersom han eller hon interagerar med en legitim webbplats. Mannen i webbläsaren inkräktar inte transaktionen på något sätt vid denna tidpunkt.

När uppgifterna är tagna, det företag som skapas och distribueras mannen i webbläsaren attack emot insamling av säkerhetskoder, kan kreditkortsnummer eller bankkontonummer inloggningsuppgifter och börja använda den för en lång rad ändamål. Offret kan inte vara medveten om problemet förrän flera kreditkort har använts eller balansen i checkkonto börjar ton krympa oväntat.

En del av den frustration med en man i webbläsaren attacken är att felet är mycket svårt att upptäcka och ännu svårare att ta bort från systemet. Till skillnad från många andra former av störande virus, en man i webbläsaren inkräktare driver mellan protokollen webbläsaren säkerhet och inmatning av användaren. Detta innebär att standardsäkerhetsrutiner normalt inte ens kommer att avslöja förekomst av mannen i webbläsaren viruset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.