Vad är en betalning per klick sökmotor?

en betala per klick sökmotor säljer betalas listor baseras på ett pris ut för varje person som klickar på en annons. Till exempel kan en annonsör betala $ 0,05 för varje klick på hans lista. Denna typ av betald listning tillåter annonsörer att ha listor högst upp i sökmotorn sidor eller åtminstone placerat en mer framträdande plats på sidan än kan ha varit möjligt med bara en vanlig notering i sökmotorn. Detta kan leda till fler besökare till annonsörens webbplats, och i bästa fall öka försäljningen.

Hela konceptet bakom betala per klick sökmotorer är att annonsörerna betalar varje gång en person klickar på bolagets notering. Eftersom betala per klick sökmotorer är i branschen för att tjäna pengar, de erbjuder i allmänhet högre eller mer framträdande placering för annonsörer som betalar mer per klick. Betala per klick sökmotor listor kan bli dyrt när en massa människor klickar på en annonsörens annons. Dock är tanken att åtminstone vissa av klicker kommer att köpa annonsörens produkter och tjänster, gav honom möjlighet att återfå sin reklam kostnader och en vinst.

Google driver ett av de mest populära betala per klick program sökmotor. Kallas Google AdWords tillåter detta program annonsörer att köpa betalat listor som tillåter dem att få exponering, oavsett var de normalt skulle rankas på Googles resultat för sökmotorn. Annonsörerna väljer sökord och keyphrases till målet och gå med på att betala upp till en viss summa för varje klick. När en Internet-användare söker efter de nyckelorden som visar annonsen upp på sökresultatsidan och annonsören har chansen att fånga uppmärksamheten hos den sökande.

Google AdWords begränsar inte betala per klick-metoden till sökmotorn sidor. Det ställer också annonser på webbplatser som har innehåll som är relaterat till annonsörens produkter eller tjänster. När en Internetanvändare besöker en sådan webbplats och klickar på annonsörens annons, går han till annonsörens webbplats. I gengäld betalar annonsören för klicket.

Förutom Google finns det andra betalar per klick sökmotor program annonsörer kan använda. Overture, Espotting. com, FindWhat. com och Kanoodle är bland dem. Varje betala per klick sökmotorer kan ha något att erbjuda i form av potentiell exponering och prissättning, så att annonsörer bör noggrant forskning sina alternativ innan du sätter igång på en betala per klick kampanj. De bör också överväga sina budgetar noga, som att betala för klick är ingen garanti för att göra en vinst. Vissa annonsörer får mycket klick och tillbringa en hel del pengar på dem, men får liten försäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.