Vad är en USB Mass Storage Device?

En USB-enhet är en elektronisk anordning som gränssnitt med en dator via Universal Serial Bus (USB) port. Om denna gadget eller enheten har möjlighet att lagra stora mängder data, är det hanteras av datorn operativsystem som en USB masslagringsenhet. Några exempel på objekt som kommer att tolkas som en USB-lagringsenhet omfatta minnen eller hårddiskar tumme, digitalkameror, flash-, MP3-spelare och extern CD /DVD-spelare.

Datorn kan känna igen och samverka med USB-enheter tack vare en uppsättning protokoll som utvecklats av USB Implementers Forum (USB-IF), en icke vinstdrivande organisation som ägnar sig åt utveckling och underhåll av USB-standard. Dessa kommunikationsprotokoll är kombinerade tillsammans som USB-lagringsenhet klass . Medlemmar av USB-IF är Microsoft ® och Apple ® bland annat gör USB-standard universella snarare än äganderätt. En Macintosh ®-dator kommer att upptäcka en USB-enhet massa lagring på samma sätt en IBM PC eller Windows ® dator kommer så att ditt minne eller annan extern USB-enhet fungerar med alla datorer, oavsett märke eller operativsystem.

Tack vare dessa protokoll, kan många enheter använda USB-port för plug-and-play-funktionalitet lägger stort värde till systemet. Det är nästan omöjligt att tänka mig att leva utan vissa av USB-masslagringsenheter vi har blivit så vana vid att använda, även externa hårddiskar och personliga digitala assistenter som BlackBerry ® och iPhone ®, som kombinerar handdator datorer med mobiltelefon service. USB-masslagringsenhet klass av protokoll kan också känna igen vissa nyare mobiltelefoner, men de flesta telefoner kräver äganderätt USB-drivrutiner.

dataöverföringshastighet för USB-anslutna enheter har förbättrats under åren. Den första standarden, fungerar USB 1,0 till 1,2 Megabit per sekund (Mbps) och används fortfarande för USB-tangentbord, möss och styrspakar grund av sin låga krav. Andra anordningar, som används, som minnen, USB 1,1-protokoll som körs på 12 Mbps. USB 1. 1 har ersatts av USB 2. 0, som stötte upp hastigheter på 480 Mbps. USB 3. 0 är den nyaste standard med en dataöverföringshastighet på cirka tio gånger snabbare på 5. 000 Mbps (5 Gb /sek).

USB 3. 0 är skyldig att ge en USB-enhet massa lagring ännu mer populär, om det är möjligt. USB-enheter är enligt uppgift den mest framgångsrika och allestädes närvarande enheter i vår tid. De 3,0 dataöverförning kommer att drastiskt minska reservtid till externa enheter och multimedia filöverföringar mellan digital film kameror, flash och andra lagringsmedia. Om marknaden för en USB-masslagringsenhet, kontrollera om 3,0 kompatibilitet innan du köper.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.