Vad är en Maximum Transmission Unit?

Maximum Transmission Unit eller MTU är den enskilt största ram eller paket av data som kan överföras över ett nätverk. Den exakta innebörden av Maximum Transmission Unit kommer att avgöras av konfigurationen av nätverket och vilken typ av protokoll är på plats för överföring av data. Generellt sett är en Maximum Transmission Unit består av åtta-bitars byte av information.

Storleken på ramen eller paketet är mycket viktigt att processen för dataöverföring på något nätverk. Av denna anledning finns det oftast särskilda regler som styr storleken på datapaketen som kan överföras utan att skapa någon form av flaskhals inom nätverket. När det gäller Internet, en uppsättning standarder kallat Transmission Control Protocol är användas för att definiera vad som utgör en funktionell storlek datapaket.

Vid överföringen av uppgifter, är storleken på Maximum Transmission Unit mycket viktigt. I händelse av att påsen eller ramen är för stor, kan slutresultatet vara en router som inte kan behandla paketet ordentligt och de data transmission kommer att misslyckas, eller att routern går in i en serie av fortlöpande försökte behandla paketet. Detta kan leda till fel på routern att hantera andra sändningar.

Samtidigt, om Maximum Transmission Unit är ganska små, som lämnar mer utrymme för sidhuvud och andra typer av omkostnader som får behandlas som en del av datapaketet. Detta kan också innebära mer att det är nödvändigt att sända och bearbeta mer erkännanden också. Även ett mindre paket är mindre sannolikt att orsaka en flaskhals, men det lämnar utrymme för resurser till spillo.

MTU har funnits ett antal år. Eftersom tekniken har fortsatt att göra framsteg, har den önskvärda storleken på en viss Maximum Transmission Unit odlas därefter. Operativsystem finns på hårddiskar vanligtvis är förinställda med en MTU område som är i enlighet med de flesta vanliga program. Generellt speglar inställningen ett allmänt, eftersom vad som är standard för en typ av nätverk kan vara hög eller låg för ett annat nät. Internet-leverantörer tenderar att göra rekommendationer om inställningar för MTU mottagning samt, baserat på type av uppkopplingen som är på plats och operativsystemet anställda av slutanvändaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.