Vad är en Internet Service Provider?

En Internet-leverantör (ISP) till internet-anslutning i hemmet eller på arbetsplatsen. Detta innebär normalt en månadsavgift, som i vissa fall är förbetald i upp till ett år eller mer att tjäna rabatter. Internet-leverantörer tar ut olika avgifter beroende på vilken typ av Internet-tjänst som erbjuds och grupp köpas.

erbjuder till exempel en Internetleverantör som säljer uppringd tjänst blygsamma dataöverföringshastigheter på upp till 56 kilobit per andra. Normalt innehåller denna tjänst en eller flera e-postkonton och begränsad eller obegränsad användning av Internet. Begränsad användning beräknas per timme, men den vanligaste typen av konto ger "obegränsad" timmar, även om detta antas vara intermittent användning. Ett uppringt konto kan kosta så lite som 6 dollar (USD) per månad.

För mer fart och en "alltid på"-anslutning, leta efter en Internet-tjänsteleverantör som erbjuder Digital Subscriber linje (DSL) konton. DSL använder telefonlinjen redan installerad i huset eller en verksamhet, men till skillnad från uppringt, kan dela linje med telefonitjänsten. När du använder uppringd, telefonlinjen ringer upptagen. När du använder DSL, kan telefonen användas till att ringa och ta emot samtal även när du är ansluten till Internet.

Idag, ett Internet-leverantören kan erbjuda DSL till priser som är jämförbara med vad uppringd kostnad hela 1990-talet . Från och med våren 2006, minst två stora DSL-Internet-leverantörer att erbjuda nya tjänster på bara 12,95 USD per månad. Detta omfattar hastigheter upp till 100 megabit per sekund. Snabbare hastigheter, eller högre nivåerna, finns också på extra kostnad.

Ett annat alternativ är att få en Internet-leverantör som erbjuder anslutningskabeln Internet. Kabel-tjänst är ungefär lika med DSL när det gäller snabbhet, men inte använda telefonlinjer. Istället är Internet data dirigeras in på samma koaxialkabel som för i TV-signaler. Det finns gott om bandbredd på koaxialkabeln att bära olika signaler utan störningar, så ger detta en ren lösning. Kabel Internet är vanligtvis dyrare än DSL-tjänst, men vissa företag erbjuder TV, Internet-och telefonitjänster i en paketlösning där du kan spara vissa konsumenter pengar.

Varje Internet-leverantören ska ha en användarvillkor (TOS) kontrakt och en Sekretesspolicy . Båda kontrakten bör läsas noggrant innan du registrerar dig hos en Internetleverantör. Vissa Internet-leverantörer kräver ett tillfälligt kontrakt, medan andra månad till månad.

Vissa Internetleverantörer begränsa hemsida innehåll, medan andra tillåter en kommersiell webbplats. Vissa begränsa antalet e-postkonton finns med varje konto, medan andra erbjuder obegränsad e-postkonton. Avbeställning och återbetalning kommer också att ingå i TOS. Det sätt personlig information behandlas bör anges i detalj i integritetspolicyn.

Med så många ISPs förfogande, finns det ett paket som uppfyller alla behov och budget. DSL och kabel tjänsten kanske inte är tillgänglig i alla områden, men en sökmotor kan komma igång i rätt riktning för att hitta den perfekta Internetleverantör för dina behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.