Vad är en Intel Atom processor?

Intel ® Atom ™ processor är en dator med processor särskilt för att möta behoven hos de som gör grundläggande mobil datoranvändning. Processorn har en stor del av funktionen av en vanlig dator, dock utan att ha så många multimedia. Den kan köra Windows ® operativsystem tillsammans med andra. Fördelen, enligt tillverkaren och de som har granskat chip, är möjligheten för Intel ® Atom ™ processor att göra detta utan att kräva enorma mängder energi.

det ofta är ett av de begränsningar på samtliga bärbara dator i avloppet släpper ut på batteriet när den inte är ansluten till en extern strömkälla. Således datortillverkare, särskilt de som gör processorer, kontinuerligt har sökt efter en processor med lämplig kompetens, men som inte förbrukar så mycket kraft som en stationär modell. Intel ® Atom ™ processor är en av dessa uppfinningar. Andra konkurrerande chips har också följa med.

Det huvudsakliga målet för Intel ® Atom handel processorn är den nedre änden dator, där det förutsätts att användaren inte kräver så mycket makt. Fördelen för konsumenten är den längre batteritid. De flesta bärbara datorer bara kan få två till tre timmar i genomsnitt i livet av ett nytt batteri kan Intel ® Atom ™-chip ge så många som åtta timmar i livet, beroende på vilka program som används. De som väljer detta alternativ bör förstå att datorn inte är tänkt att göra mycket mer än surfar på Internet, e-post, och kanske göra andra enkla uppgifter som ordbehandling. De som försöker använda datorn som en spelautomat, eller för högre ändamål program kan finna det blir långsamt, eller kanske inte alls.

På det hela taget påskynda en aspekt av Intel ® Atom ™ som gavs konsekvent dåliga märken av många av dem som granskar den senaste hårdvara. I vissa fall skulle det ta flera minuter att bara öppna ett program. Detta kan inte vara acceptabelt för vissa användare. För andra, som helt enkelt vill surfa på Internet, kan en viss fördröjning godtas.

Intel ® Atom ™-processorer får sina namn från sin ringa storlek. Intel ® har marknadsfört chipet som världens minsta dator processor. Även om det kan finnas en hel del teknik förpackad i produkten för dess storlek, fick priset också högt betyg från recensenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.