Vad är en Hi-Speed USB Host Controller?

Universal Serial Bus (USB) är en ingång /utgång standard för datorer och digital utrustning, som möjliggör en enkel överföring av data via en direkt anslutning eller kabel. Den ursprungliga USB-standard version 1. 1 har ersatts av USB 2. 0, även kallat Hi-Speed USB. En Hi-Speed USB-värdstyrenheten hänvisar till hårdvaran inuti datorn som ger Hi-Speed USB-funktionalitet till hamnarna.

USB drabbas först på marknaden i november 1995, men den nya standarden hade problem med kompatibiliteten. Dessa fel åtgärdades och den efterföljande USB-versionen är nu kallad "original" USB-1. 1. Den dataöverföringshastighet (DTR) för USB 1,1 var imponerande på 12 megabit per sekund (Mbps), och var avsedd att ersätta långsammare parallella och seriella portar för kringutrustning. De första enheterna att bli allmänt antas för USB-portar var tangentbord och möss. Skrivare, bildläsare, externa bandstationer och andra enheter följas.

När krav på snabbare dataöverföring ökat, en nyare version av USB besvarade samtal. USB 2,0 skryta högsta datahastighet på 480 Mbit /s, 40x snabbare än vanliga USB. Datorer som stödde den gamla standard som krävs en ny Hi-Speed USB Host Controller att dra nytta av högre hastigheter. Produkter för den nya 2,0-standarden, till exempel minnen och digitalkameror, skulle standard till de gamla, långsammare överföringshastighet om ansluten till en dator med en USB installerad 1,1 styrenheten.

En Hi-Speed USB-värd styrenheten är inbyggd i moderna datorer, medan äldre datorer kan uppdateras med hårdvaran. En Controller är billigt och kan köpas överallt datorer säljs. Den Hi-Speed USB Host Controller är ett kort som lätt installeras till all tillgänglig kortplats på moderkortet. Baksidan vetter mot skylten på registeransvarige vidtar två eller flera Hi-Speed USB-portar.

För att kunna utnyttja USB 2. 0-hastigheter, både datorn och enheten är ansluten till USB-porten måste både stödja 2. 0-standarden. En Hi-Speed USB Host Controller kan inte göra en USB 1. 1-enhet verkar på 2,0 hastigheter. Hi-omvandlare är bakåtkompatibla dock falla tillbaka till de långsammare 1,1 standard för enheter som kräver detta.

En av de många fördelarna med USB-portar är att de kan verka i en kedja. En Hi-Speed USB Host Controller kan styra flera USB-portar. Om datorn inte har tillräckligt med USB-portar för dina behov, en USB-hubb kan läggas till för några dollar. Navet ansluts till en enda USB-port och erbjuda en "vik" ytterligare portar. Vissa enheter kan dock, som digitalkameror eller iPod ™ kräver en direkt port eller en hubb. Drivs hubbar har sin egen A /C adaptrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.