Vad är en Bluetooth-ExpressCard?

en ExpressCard är nästa generations PC-Card för bärbara datorer och bärbara datorer, som ger ytterligare funktioner till mobila datorer genom en insertable modul. En Bluetooth ® ExpressCard tillägger Bluetooth ® kapacitet för en laptop, så ett för att skapa ett trådlöst personligt nätverk (PAN) genom vilka personliga enheter kan bli kompatibla.

Laptop och bärbara datorer har det som tidigare var känt som ett PCMCIA-kortplats, senare kallat en PC-kortplats. Denna plats rymmer moduler som liknar mycket tjocka kreditkort. En PC Card slinker in i detta fack för att ge ytterligare funktioner som inte byggdes in i datorn. Ett modem, Ethernet-adapter, USB-port eller WiFi-kort är bara några exempel på produkter som tillverkats för att dra fördel av PC-kortplatsen.

ExpressCard-plats är den nyare standarden, som ersätter PC-kortplats . PC-kort kan inte användas i en ExpressCard-plats, inte heller det omvända är möjligt. Den teknik som är oförenliga. ExpressCard-platser finns med både på IMB PC och Apple ® bärbara datorer.

Precis som PC-kort kan ExpressCard göras för olika funktioner. Bluetooth ® ExpressCard öppnar laptop till personliga nätverk. Till exempel kan Bluetooth ® användas för att passera filer mellan en bärbar dator och skrivbord, synkronisera data mellan en bärbar dator och en personlig digital assistent (PDA), att sända utskriftsjobb till en närliggande skrivare, eller att passera ringsignaler eller bakgrundsbild till en cell telefonen.

Bluetooth ®-tekniken använder radiofrekvens (RF) vågor med låg effekt krav av hänsyn till många personliga enheter som är batteridrivna. När din Bluetooth ® ExpressCard skapar en PAN, alla Bluetooth ®-aktiverad enhet inom ca 30 fot (~ 10 meter) kan gå in i nätverket att samverka med andra Bluetooth ®-enheter.

Det finns två bredder ExpressCard-kortplatser, ExpressCard/34 (34 mm bred) och ExpressCard/54 (54 mm bred). En ExpressCard/34 passar i någon storlek springan, men den bredare kort fungerar inte i strikt facket. Om du äger en bärbar dator med en 34mm kortplats, se till att få en Bluetooth ® ExpressCard/34. ExpressCard i allmänhet av alla nuvarande, populära operativsystem, inklusive Linux, men kontrollera för förare om du använder en Linux-smak.

Om du vill lägga till Bluetooth ® kapacitet för ett skrivbord eller annan enhet, Bluetooth ®-adaptrar är lätt tillgängliga i form av USB-nycklar. Dessa små adaptrar likna minnen och kommer omedelbart att alla enheter med en USB-port Bluetooth ®-aktiverad.

Bluetooth ®-nätverk är mycket smidigt eftersom de är så enkelt att skapa och ger ett lätt sätt att trådlöst länk elektroniska prylar som kan dela information över korta avstånd. När du har en Bluetooth ® ExpressCard du kommer troligen att undra hur du fick tillsammans utan den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.