Vad är en Application Service Provider?

En leverantör Application Service är ett företag som företag använder för att tillhandahålla IT-behov i ett nätverk. Närmare bestämt, anställda av mjukvaran företag tillgång program och andra IT-tjänster från en offsite location, som är Application Service Provider. Denna tillgång sker över ett nätverk, oftast webbaserade. Anställda loggar in på servern för att kunna utföra sitt arbete.

Använda en applikationsserver har flera stora fördelar för ett företag. Först och främst har bolaget inte köpa programvaror som de anställda använder via Application Service Provider. Detta potentiellt erbjuder enorma besparingar, eftersom programvara kan vara dyrt även när köpt på volymrabatter.

För det andra kan ett företag förvänta sig att med hjälp av en leverantör med ansökan, eliminerar deras tekniska support kvoten. Eftersom ansökan tjänsteleverantören ger tillträde till sina servrar och mjukvara, måste det också vara ansvarig för att se till att ett företags anställda kan använda programmet effektivt.

För det tredje en Application Service Provider kommer nödvändighet har standardiserat versioner av program. Detta eliminerar problem med anställda som använder olika versioner av en ansökan. Det innebär också att uppgraderingar av vissa programvaror som ett företags anställda användning kommer att ansvara för ansökan tjänsteleverantören. För att hålla sina kunder nöjda och dess tjänster upp-till-datum kommer Application Service Provider nödvändigtvis har den senaste och bästa versionerna av varje del av mjukvara som den erbjuder.

De flesta leverantörer av applikationstjänster är av företaget slag, som beskrivs ovan. Men i denna dag av webbaserade allt, vissa applikationstjänster arrangemang för enskilda och olika användare. Till exempel webbaserade e-tjänster som Yahoo! Mail och Googles Gmail är denna typ av tjänst.

Varje person som har ett Yahoo! eller Gmail räknar konto på antingen Yahoo! eller Gmail att fungera som en Application Service Provider för att e-post. Andra sökmotorer, Lycos bland dem, erbjuda sådana tjänster. Och det är inte bara e-post. Yahoo och Microsoft erbjuder en svit av online-applikationer, inklusive kalendrar, anteckningar program och andra tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.