Vad är en Apple Mighty Mouse?

Apple ® Mighty Mouse ™ är en datormus från Apple ® företaget. Det kan vara trådbundet eller trådlöst, och såldes för första gången under sommaren 2005. Apple ® Mighty Mouse ™ är "buttonless", vilket betyder att den inte har några synliga knappar på toppen av det. Snarare verkar det genom sensorer som upptäcker placeringen av en klick av användaren. Den har även en prydande funktion, i form av en liten roterande kula ligger i topshell. Knappar sitter på sidan av musen kan också programmeras för att låta användaren snabb åtkomst till vissa program eller verktyg.

De flesta av de möss som används av datorer som kör Windows ® operativsystem har minst två knappar-en för att välja ett objekt, och en annan att visa och välja andra alternativ. Alla möss från Apple ® före Mighty Mouse ™ hade en knapp bara, som används för att välja objekt på skärmen. Funktionen som datoranvändare känner till som en rätt klick kunde endast göras med hjälp av tangentbordet, så frisläppande av Mighty Mouse ™ är en betydande milstolpe i historien om Apple ®. Apple ® Mighty Mouse ™ är tillverkad av vit plast, med en infälld bild av företagets logotyp i toppen.

Liksom många nyare dator möss använder Apple ® Mighty Mouse ™ en optisk laser, snarare än en styrkula, som känner av rörelse. Detta motsvarar en större mångsidighet när det kommer till de ytor som den kan användas på. Rullningskulan mekanism som används av denna enhet är unik, eftersom den kan rulla i valfri vinkel, istället för bara upp eller ner. Andra möss kan fungera på liknande sätt, men Apple ® Mighty Mouse ™ är den enda som kan göra detta utan att flyttas.

Dess många bekvämligheter trots är Mighty Mouse ™ är föremål för ett fåtal brister och nackdelar. För en, kan den lilla rulla bollen blir smutsiga med tiden, så småningom leder det till minne, vilket gör den oanvändbar. Det kan endast rengöras med svårighet, eller genom att ta isär i musen, vilket är en känslig process som kommer att göra garantin ogiltig, även om de är framgångsrika. Dessutom registrerar en rätt klick bara som sådan när det inte finns någon press på den vänstra sensorn. Detta kan nödvändiggöra en något besvärande anpassning hos användaren. Slutligen, som med många andra Apple ® produkter, om något skulle gå fel med enheten, det enda reparation lösningar är oftast en resa till Apple ® butiken eller skicka den till en reparationsverkstad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.