Vad är en Anslutning till fjärrskrivbord?

Fjärrdator tillgång är en metod som en användare på en dator kan ansluta till nätverk skrivbordet på en annan dator som om arbetsstationen har används i person. Ett populärt verktyg som tillåter detta är klientprogrammet för Remote Desktop Services svit av Windows ® administrativa verktyg, Anslutning till fjärrskrivbord. Det låter en användare att logga in från en värddator med Windows XP Professional ® eller högre, till alla nätverksanslutna datorer som stöder Terminal Services. Genom Anslutning till fjärrskrivbord kan en användare köra nästan något av de program eller funktioner tillgängliga lokalt, bland annat i nyare iterationer, Plug and Play enheter som skrivare och skannrar.

Anslutning till fjärrskrivbord ger en rad fördelar i en nätverksmiljö. Med lämpliga behörighetsnivåer, t. ex. kan Anslutning till fjärrskrivbord kan en administratör för att installera eller uppdatera program för en eller flera användare utan att besöka arbetsplatserna personligen. Det kan låta en administratör att komma åt och manipulera en avlägsen PC filsystem, hamnar, skrivare och ljud, samt starta om systemet.

Förutom att låta en administratör att få tillgång till en arbetsstation, Anslutning till fjärrskrivbord kan utnyttjas av en administratör för att få tillgång till och arbeta på ett Windows ®-server på distans. På ungefär samma sätt som en arbetsstation kan manipuleras, en administratör kan använda denna för att komma åt e-post, antivirus, fildelning, eller någon annan server eller företagsnivå har en server kan ha. Detta kan vara mycket användbart i situationer där en server ligger utanför platsen eller på en server rum. Genom att använda Anslutning till fjärrskrivbord, är det möjligt att nästan helt hantera en Windows ®-baserad e-post eller fildelningsprogram server utan att fysiskt interagera med själva maskinen.

Förutom att arbeta med datorer anslutna via ett lokalt nätverk kan Anslutning till fjärrskrivbord fungera genom ett Virtual Private Network (VPN). I sådana fall måste värden ansluta till klientdatorn med hjälp av sin IP-adress och inte namnet på datorn, som skulle göras i ett lokalt nätverk inställning. Beroende på datorresurser tillgängliga Anslutning till fjärrskrivbord kan köras i helskärmsläge i starka färger, windowed eller med mindre alternativ för att förbättra prestanda.

Även om Anslutning till fjärrskrivbord möjliggör en stor flexibilitet i avlägsna systemförvaltning, är det inte obegränsade. För närvarande kan en värd inte ström medier via en klient och nätverk fördröjning kan hämma användbarheten av vissa fall. Ytterligare, i blandade XP ® /Vista ® inställningar, det finns vissa scenarier, framför allt gällde när du ansluter en XP ® värd till en Vista ® klient, där interoperabilitet kan vara besvärande. Online resurser, såväl från Microsoft ® och tredje man, lösningar kontur och temporära lösningar för dessa situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.