Vad är diskkomprimering Software?

diskkomprimering mjukvara fungerar bakom kulisserna för att automatiskt komprimera och dekomprimera filer lagrade på en komprimerad hårddisk. Det är något besläktad med program datakompression som WinZip ™ eller WinRAR ™ att komprimera filer i mindre fotavtryck, men det finns en stor skillnad: diskkomprimering programvara komprimerar hela disken istället väljer filer.

Disk komprimeringsprogram var populär i början till mitten av 1990-talet då priset på disklagring var relativt hög och den genomsnittliga hårddisken var 30 till 80 megabyte. Använda en skiva paket komprimeringsprogram, kan en dubbel huvudsak hur mycket data som lagras på en hårddisk. Många användare och används gärna diskkomprimering utan problem, men för andra de erfarenheter som ibland är problematiska.

En fråga med några verktyg diskkomprimering var att skadade filer skulle komprimeras i detta tillstånd, kan leda till ännu större uppgifter förlust vid dekomprimering. Ett annat problem var dataförlust på grund av felanvändning. Diskkomprimering programvara skapade en stor fil det används som en virtuell hårddisk för att lagra och hämta data. Även om denna fil dold som standard i Microsoft ™ Windows ™ operativsystem, kan användarna göra den synlig, och i vissa fall bort det. Kompatibilitet var en annan PEDANT. Även diskkomprimering mjukvaran var gjord för att vara kompatibla med operativsystem och standardprogram som ordbehandlare och kalkylark, hade en del mjukvaruproblem fungerar på en komprimerad enhet.

Trots dessa problem är det många som med framgång använts diskkomprimering programvara som en bättre ekonomisk möjlighet än att köpa en större hårddisk. Diskkomprimering programvara blev så populär att Microsoft byggt en version av det i sin operativsystem. Användare kan göra övergången till en komprimerad enhet om de befann sig slut på rummet. Ett par musklick var allt som behövdes.

tredje part diskkomprimering programvara fanns också. Dessa inkluderade stac Electronics Stacker , Vertisoft Systems DoubleDisk Guld , och integrerad informationsteknologi (ITT) s XtraDrive , bland annat. Diskkomprimering programvara föll i glömska av det sena 1990-talet som priserna på lagringsmedia föll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.