Vad är det Music Genome Project?

Music Genome Project är en kolossal ansträngning att klassificera sånger genom att använda över 400 "genetiska markörer" som, tillämpad på en låt och tillsammans bidra till att skapa ett slags taxonomi av musik. Den genetiska markörer omfattar allt från grundläggande attribut t. ex. om en låt är akustisk eller elektronisk, till subtila egenskaper hos sångaren röst och alla aspekter av arrangemanget-ända ner till huruvida hand klappar är i mixen. Dissonanta harmonier, gitarr effekter, särskild användning för trummor och cymbaler, synkoper, orkestermusik, och även subtila influenser blir en del av låtens DNA karta.

Music Genome Project är en idé från 1988 Graduate, Tim Westergren. Det faktiska arbetet med att analysera spår utförs av ett team av högt kvalificerade tekniker och musiker som enligt uppgift tillbringa 30-minuter analysera varje låt som blir en del av Music Genome Project bibliotek. Så gott som alla musikgenrer ingår i projektet.

Du kanske undrar vilket syfte en sådan ett intressant projekt skulle kunna tjäna. Svaret är att ge musikälskande Web surfare med förmågan att skapa en fri, personlig online radiostationer som endast spelar musik lyssnaren gillar, även när det är musik lyssnaren har aldrig hört förut.

Man behöver bara besöka Music Genome Project webbplats Pandora. com och ange namnet på en favorit låt eller artist i en sökruta. Server-side-programvara använder artist eller sång för att hitta genetiskt liknande material i databasen, och den resulterande spellistan börjar streaming för lyssnaren. Låttitel och artist visas längs ett täcka skott av de relevanta enstaka eller CD-skiva. Spelare kontrollerar att lyssnaren ska repetera ett spår eller hoppa framåt till nästa låt i spellistan. Om spellistan inte helt uppfyller dina behov kan du justera den genom att ändra parametrarna.

Sedan in en låt eller titel begränsar med nödvändighet det Music Genome Project för att hitta liknande musik, låter Pandora användaren att skapa flera radiostationer för att täcka flera olika typer eller genrer av musik. Till exempel kan ett skapa en egen radiostation för rock, en för blues, och en för alternativ. Användaren kan sedan använda "QuickMix" för att välja vilken av de radiostationer som bör ingå i en "shuffle"-läge där strömmande radio kommer innehålla låtar från var och en av (valda) anpassade radiostationer, snarare än bara en.

Music Genome Project öppnar en helt ny värld för musikälskare genom att avslöja lyssnare till musik de aldrig har hört, men kommer sannolikt att uppskatta. Det är spännande för musikälskare och även för konstnärer, eftersom det skapar positiv exponering för potentiella nya fans. På grund av licensrestriktioner, Pandoras tjänster är i första hand tillgängliga för besökare finns i USA.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.