Vad är dedikerad server arkitektur?

Dedikerad Server Arkitektur kan förbättra effektiviteten i ett system som klient-server med hjälp av en server för varje applikation som finns inom en organisation. Även om detta kan vara något kosta oöverkomliga beroende på organisationens storlek, kommer det att bidra till att upprätthålla och felsökning några av de frågor som kan uppstå när du använder någon teknik.

Dedikerad server arkitektur fungerar ungefär som följande exempel:

En organisation som producerar prylar och har köpt en server som enbart kommer att hantera e-post kommunikation. Organisationen driver också en finansiell applikation som möjliggör lagerhållning och orderhantering. Denna ansökan har installerats på en ny och mycket kraftfull dedikerad server.

Dessa två servrar kan förbättra tillämpningen effektivitet genom att låta varje ansökan som skall behandlas helt oberoende av varandra. När det finns ett problem med en ansökan, kommer den inte direkt påverkar samtliga funktioner i det andra programmet. Detta betyder inte att vissa funktioner inte kommer att påverkas av ett strömavbrott eller problem, men den allmänna drift av varje ansökan inte beror på servern resurser som är upptagna av ett annat program.

Med manicken producenten, är det troligt att även ett problem med e-post server kan ha en viss inverkan på att kunna e-dokument som genereras av redovisning ansökan, kan redovisningen ansökningsdatumet fortsätta att behandla beställningar och producera dokumentation och kommer inte att hindras från att bedriva verksamhet av problemen på den andra dedikerad server. Att hålla alla program på olika servrar skapar en dedikerad server arkitektur inom organisationen.

Ett annat exempel på dedikerad server arkitektur skulle vara ett webbhotell. Många webbhotell företag kommer att ge kunderna möjlighet att köpa en dedikerad server konto som placerar enbart webbplats (er) för deras organisation på den servern. Detta kan förbättra prestanda för de områden eftersom mängden trafik som besöker webbplatser i allmänhet begränsad till en grupp medan en gemensam server med många webbplatser för olika kunder kommer att fungera mindre effektivt, eftersom det måste bearbeta och tjäna förfrågningar från fler besökare. Medan webbplats information är vanligtvis små och kommer att fungera mycket bra i båda delade en servermiljö eller en dedikerad server miljö, provides ett bra exempel på hur dedikerad server arkitektur kan be used att improve ansökan och data effektivitet for både server värd och the slut användare.

För att sammanfatta, när en dedikerad server arkitektur genomförs är målet att bibehålla en dedikerad server för varje server som körs i en miljö. Medan effektivisering är en stor anledning att anta dedikerad server arkitektur, kostnaden för att byta till denna server arkitektur typen är något som bör övervägas. Ett bra tillvägagångssätt skulle vara att flytta en mindre ansökan till en dedikerad server för att se om effektivitet och användning förbättras. Om så är fallet, kan andra program att migreras till dedikerade servrar som tid och kostnader tillstånd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.