Vad är Structured Query Language?

Structured Query Language (SQL) är ett datorprogrammering språk som används för att manipulera information i relationsdatabaser databashanteringssystem (RDBMS). SQL är både American National Standards Institutets (ANSI) och Internationella standardiseringsorganisationen (ISO) standard för åtkomst av data i RDBMS. Den används ofta av många databassystem programvara, inklusive MySQL, SQL Server ™, Postgre SQL och Oracle ® Database. Medan Structured Query Language är utan tvekan lättare att använda än traditionella språk datorprogrammering, är det också anses vara en mycket kraftfull och ofta komplexa teknik.

SQL har många användningsområden. Till exempel kan den användas för att infoga eller ändra information i databasen tabeller. Den kan också användas för att avlägsna dessa uppgifter. En annan vanlig metod att använda Structured Query Language är att du ändrar strukturen i själva databasen. Perfekt exempel kan vara att skapa, ändra eller ta bort tabeller eller andra objekt i databasen.

SQL använder en uppsättning kommandon för att manipulera informationen i en relationsdatabas. Bland de vanligaste exemplen är SQL INSERT, SQL SELECT, och SQL UPDATE. Som namnet antyder är SQL INSERT används för inmatning av data i databastabeller. SQL SELECT används för att få välja data från tabeller. SQL UPDATE kommando används för att göra ändringar av befintliga databastabeller och register. Alla nödvändiga Structured Query Language kommandon i en motsvarande RDBMS kan normalt ske genom en SQL-kommandoradsgränssnitt (CLI).

Structured Query Language är baserad på många olika komponenter. Uttalanden utgör en av de viktigaste delarna. I ett databassystem dessa att frågor måste skickas från en klient program till en server, där databaser är placerade. Servern svarar genom att bearbeta dessa uttalanden och ge ett svar till klienten. Användning av klient-server modellen tillåter användare att snabbt verkställa ett brett spektrum av manipulation funktioner från Basic Input operationer till mer komplexa frågor.

Många organisationer som kör SQL-servrar använder Structured Query Language att förenkla processen av databas administration. Förutom text stöder SQL andra typer av data, inklusive digitala och multimedia format som grafik, ljud och video. Det är också avgörande för att skapa interaktiva webbplatser, genom stöd till dynamiska programmeringsspråk såsom PHP, Perl och Python.

SQL spelar en integrerad del i modern datorarkitektur. Det möjliggör optimal funktion av ett oräkneligt antal webbplatser, vilket gör snabb databas interaktion och effektivt. Området för Structured Query Language utbildning har blommat på grund av att många organisationer har ett behov av medarbetare som är väl insatt i SQL-programmering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.