Vad är Service Oriented Architectures?

Service Oriented Architectures är inte precis ett nytt begrepp, men hur de används oftast nuförtiden utnyttja ny teknik. I sin mest grundläggande, Service Oriented Arkitekturer beskriva uppbyggnaden av program och interaktion med en affärsmodell. Nyckelordet i allt detta är Service .

En tjänst som beskrivs i Service Oriented Architectures, är en speciell programvara funktion som är oberoende av andra funktioner. Till exempel kommer en banks programvara protokoll nödvändigtvis att innehålla en Get-begäran Kund Balans, varvid på begäran av banken eller kunden, ett rådande balansen visas. Få kunden Balans är en tjänst. Med hjälp av bank-modellen, andra tjänster inkluderar Process Insättning, Process Uttag och så vidare.

Använda Service Oriented Architectures, varje enhet arbetar sig genom det övergripande programvarusystem självständigt, samtidigt använder samma programvara system. Detta låter kontraproduktivt intuitivt, men det är verkligen inte. I grunden är olika tjänster som använder samma system för att göra samma sak för olika resultat. Få Kunden Balansräkning John Smith är samma funktion som dig Kunden saldo för Jane Doe företag, men de berörda uppgifterna är olika. Det fina med Service Oriented Architectures är att programvaran är utformad för att bearbeta alla Få kommandon Kunden Balans på samma sätt, oavsett om kunden är en enskild som John Smith eller en verksamhet som Jane Doe företag.

En nyckel till framgång för Service Oriented Architectures är att Tjänsterna i sig är löst kopplade. Det innebär att de kan anpassas till olika förhållanden. Om Servicekommando Få kunden Balance plötsligt blivit Få kunden balans för alla konton, behöver programvaran uppfinna inte den virtuella hjulet, utan kan den närstående Tjänsten använder samma grundläggande protokollen för att uppnå samma mål med lite olika sätt.

Ett sätt att Service Oriented Architectures presenteras i dessa dagar är via XML. Detta, i brist på en bättre term, presenterar generiska programmeringsspråk sig som ett slags lingua franca. Allt du behöver är en webbläsare för att kunna bearbeta XML-förfrågningar. Du behöver inte vara igång den senaste versionen av Windows eller Mac OS. Inloggning till systemet och utföra de tjänster som behövs tas om hand eftersom datorn gör den ansökande och den dator som tillhandahåller tjänsten talar samma grundläggande språk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.