Vad är Server Virtualization Software?

Server virtualisering programvara är en typ av program som simulerar flera datorsystem inom en enda fysisk dator. Den kallas ofta containrar, dessa virtuella datorer helt isolerade och köra oberoende av varandra. Behållarna är normalt kan köra sitt eget operativsystem, program och webbtjänster.

Dessa program huvudsakligen används för att maximera fysiska resurser och utnyttja den verkliga potentialen i den underliggande hårdvaran. Även om virtualisering programvara är en relativ nykomling på informationsteknik (IT) område, den teknik man använder är det inte. I själva verket går begreppet datorn virtualisering tillbaka till 1960-talet när stora stordatorsystem var partitioneras att uppnå mer effektiva hård användning.

Server virtualisering programvara vanligtvis kan ge betydande kostnadsbesparingar till nästan alla organisationer. Istället för att köra tio fysiska servrar kan ett företag värd fem virtuella servrar på två fysiska maskiner. Denna teknik är särskilt användbart i datacentret miljö där anläggningar kan virtualisera hårdvara vid ett förhållande på tio-till-en, eller högre. Detta minskar kraftigt antalet servrar de behöver och frigör golvyta samtidigt bidra till att öka prestanda och tillgänglighet. Många datacenter aktörer har upptäckt att de dramatiskt kan minska sina driftskostnader genom att konsolidera flera servrar till en enda multi-processor, multi-core-servrar.

Fördelarna med servervirtualisering programvara är mer än bara kostnadseffektivitet. I den typiska servern gården, även den kan användas för att underlätta upptäckten återhämtning. Eftersom arbetsbördan optimalt distribueras i den här miljön, blir det betydligt lättare för operatörer att säkerställa kontinuiteten i händelse av ett strömavbrott. En annan anmärkningsvärd fördel att använda färre fysiska servrar är att effektbehovet i regel är betydligt lägre. Av denna anledning ofta servervirtualisering är kopplad till energieffektiva initiativ.

Server virtualisering vanligtvis tillhandahålls av en rad olika leverantörer. Några av de mest kända leverantörerna är Oracle, Parallels och Microsoft. VMware stort sett är erkänt som den ledande leverantören och en av pionjärerna inom virtualiseringsteknik. Medan dessa lösningar varierar mycket i fråga om pris, funktioner och funktionalitet, alla strävar efter att uppfylla samma mål-det är att möjliggöra en bättre användning av datorn och dess resurser.

Virtualisering är en av de mest omtalade teknik inom IT-världen. Det har varit öppet omfamnade och snabbt antas av organisationer i olika branscher. Från datacenter till kontoret för att klientsidan spelar servervirtualisering programvara vanligtvis en stor roll för att säkerställa en effektivare datoranvändning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.