Vad är SSL (Secure Sockets Layer)?

SSL eller Secure Sockets Layer är ett säkerhetsprotokoll som skapats av Netscape som har blivit en internationell standard på Internet för utbyte av känslig information mellan en webbplats och datorn kommunicera med den, kallad kunden .

SSL-tekniken är inbyggd i alla populära webbläsare och aktiveras automatiskt när användaren ansluter till en webbserver som är SSL-aktiverad. Det är lätt att säga när en server med SSL-säkerhet, eftersom den adress i URL-fönstret i webbläsaren börjar med https . "S" anger en säker anslutning.

När webbläsarens ansluter till en SSL-server, frågar den automatiskt på servern för en digital Certificate of Authority (CA). Denna digitala certifikat verifierar positivt serverns identitet så att du inte kommer att skicka känsliga uppgifter till en hackare eller bedragare webbplats. Webbläsaren ser också till domännamnet stämmer med namnet på CA, och att CA har tagits fram genom en betrodd myndighet och bär en giltig digital signatur. Om allt går bra kommer du inte ens är medvetna om detta handslag har ägt rum.

Men om det finns ett fel på CA, även om det är helt enkelt föråldrad, kommer webbläsaren springa fram en fönster för att informera dig om det exakta problem den möter så att du kan avsluta sessionen eller fortsätta på egen risk.

När handslag är klar kommer din webbläsare automatiskt kryptera all information som du skickar till webbplatsen, innan de lämnar din dator. Krypterade informationen är oläslig väg. När informationen kommer till säker server, är det dekrypteras med hjälp av en hemlig nyckel. Om servern skickar information tillbaka till dig, den informationen också är krypterad på servern slut innan den skickas. Din webbläsare kommer att dekryptera det åt dig automatiskt vid ankomst och sedan visa det som det brukar göra.

För dem som kör en säker server är det också möjligt att autentisera klienten ansluter till servern för att säkerställa till exempel att personen inte låtsas vara någon som har fått begränsad tillgång. Ett annat inslag i SSL-tekniken är möjligheten att autentisera uppgifter så att en interceder inte kan ersätta en annan överföring av den faktiska överföringen utan att upptäckas.

Även SSL gör utbyte av känslig information online säker kan man inte garantera att informationen även fortsättningsvis kommer att förvaras säkert när det väl kommer fram säkert på servern. Det säkerställs att känslig information hanteras på rätt sätt när det har fått, måste du läsa webbplatsens sekretesspolicy. Det gör lite bra att lita på dina personuppgifter till SSL, om de människor som i slutändan har det kommer att dela den med tredje part, eller håller den på servrar som inte är bundna av begränsad tillgång och andra säkerhetsprotokoll. Därför är det alltid klokt att läsa alla webbplatsens integritetspolicy, som omfattar säkerhetsåtgärder, innan bidra med din personliga information online.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.