Vad är Property Management Software?

För den som är ansvarig för tillsynen över underhåll och skötsel av kommersiella fastigheter och bostäder, är fastighetsförvaltning programvara ett viktigt verktyg. Att ge möjlighet att spåra alla aspekter av att ta hand om egendom, inklusive att upprätthålla noggrann hyresgäst register har gjorts mycket enklare med hjälp av denna programvara. Här är några exempel på funktioner som finns i snart sagt varje typ av egendom företagsledning mjukvaran på marknaden idag.

Från och med grundläggande inventering funktioner erbjuder fastighetsförvaltning programvara förmåga att upprätthålla fullständiga beskrivningar av varje hyresfastigheter som deltar i verksamheten. Fastighetsförvaltare har förmåga att avskilja av hyrorna efter typ, t. ex. affärs-och bostadshus. Fastighetsförvaltning klassificeringar kan också skapas med plats också, gruppera olika egenskaper i kluster grupper att ägaren kan ställa in i programvaran. Hyresvärdar och fastighetsägare har också förmågan att gruppen fastigheter på grundval av månatliga avgifter också.

Fastighetsförvaltning programvara gör det möjligt för chefen att skapa individuella profiler på varje enhet inom en given egenskap också. Till exempel kommer de flesta fastighetsförvaltning programpaket kan användaren inte bara inkludera en beskrivning av dimensionerna av utrymmet, utan även sådana detaljer som matta typ och färg, vägg färg, några specifikationer om dörrar och fönster, dekorativa lister, och apparater medföljer enheten. Digitala bilder kan även laddas upp och lagras i fastighetsförvaltning programvara, vilket gör det mycket enkelt att ha goda meriter av villkoret i enheten när den nuvarande hyresgästen hade hyrt den.

Tillsammans med den fysiska inventeringen, många fastighetsförvaltning programvarupaket lämna utrymme för att spara profiler på hyresgästerna. Detta kan omfatta företag eller enskilda namn, rapporter kredit, kopior av korrespondens till och från hyresgästen, vanor betalning, och all annan information hyresvärden anser nödvändiga för att förvalta fastigheten.

Rapporter om att få tillgång till informationen enkelt kan skapas och skrivas om så krävs för någon översyn av hyresavtal eller vid bearbetning av en vräkning. Många egendom programvarupaket låta hyresvärdar att skanna dokument från hyresgästerna och ladda upp dem för förvaring. Detta bidrar till att det finns en fullständig och permanent register att hänvisa till i de fall det föreligger en tvist om vad som har framkommit under affärsförbindelsen.

Bland övriga funktioner i de flesta program fastighetsförvaltning paket är förmågan att skapa mallar för olika former, hyres-och leasingavtal, och brev som allmänt används vid förvaltningen av fastigheter. Anpassade dokument kan skapas med mallar och sedan sparas i lämplig fil. Mallarna kan spara mycket tid när det gäller att generera sent meddelanden, sista meddelanden, meddelanden vräkning och även allmänna anmälningar till hyresgästerna.

Vissa fastighetsförvaltning programvara och system kan nämnas förmågan att interagera med bankkonton, vilket möjliggör automatisk transaktioner. Dessa transaktioner kan vara emot hyresbetalningar samt betalningar till leverantörer. Många fastighetsförvaltning paket kommer också att möjliggöra för enkel spårning av öppna arbetsorder, med påminnelse funktioner för att låta hyresvärden veta när en tidsfrist för en arbetsorder snabbt närmar sig.

Olika former av fastighetsförvaltning programvara är tillgängliga för personer som har ett fåtal fastigheter att hantera, hela vägen till stora fastighetsbolag som förvaltar ett stort antal egenskaper för olika kunder. Oavsett hur få eller hur många fastigheter är under din kontroll, det är en form av fastighetsförvaltning programvara som gör uppgiften lättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.